Blog

3 Adımda İşletmenizi Yangından Koruyun

Yangın Güvenliği Can Güvenliği
10 Ekim 2017
3 Adımda İşletmenizi Yangından Koruyun

EEC Entegre Bina Kontrol Sistemleri

Yangın işletme sahipleri için korkunç bir felaket olabilir. Yangın bina sakinlerinde yaralanmaya, hatta ölüme neden olabilir. En küçük yangınların yarattığı hasarlar bile yüksek maliyetlerle sonuçlanabilir. Şirketinizin büyüklüğü ne olursa olsun, yangın riskinizi azaltmak son derece önemlidir. İşte işletmenizin ani bir yangında yok olmasını önlemek için 3 kolay ve son derece etkili yol.

İlk Adım: Yangını Önleme

Yangından kaçınmanın önemli bir adımı, ofis binanızdaki yangın tehlikelerini önlemektir. Proaktif bir işletme sahibi olmak ofis binanızda yangın çıkmasını önleme açısından kritik öneme sahiptir. Bir ofis binasında çıkabilecek yangınları önlemeye yönelik önemli bir adım, kağıt, karton, koli, vb. malzemelerin yığılmasını ortadan kaldırmaktır. Ofis alanına fazladan yanıcı malzeme getirmek yangın yakıtıdır. Bunun yerine, genel olarak masanızın üzerinde ve ofis çevresinde tuttuğunuz kağıt miktarını azaltmayı tercih edin. İşletme sahipleri ayrıca, çalışanlarının mum yakmak, elektrikli ısınma cihazları kullanmak gibi yangın tehlikesi oluşturabilecek davranışlarını ofis alanında yasaklayarak yangınların önüne geçebilirler.

Uygun Yangın Alarm Sistemleri

İşletmenizde bir yangın oluşursa, düzgün bir şekilde monte edilmiş bir yangın alarm sisteminizin olması hayat kurtarıcıdır. Bir yangın alarmı oluştuğunda çalışanlar ve diğer bina sakinleri uyarılır ve böylece herkes güvenli ve hızlı bir şekilde tahliye edilebilir. Çalışanlara hızlı bir şekilde haber vererek, yangından kaynaklanan yaralanmalar önemli ölçüde azaltılır.

Yangın Söndürme Tüpleri

İş yerlerinde yangın söndürücülerin yönetmeliklere uygun şekilde konumlandırılması gerekir. Yangın söndürücülerin hepsinin etiketlenmesi ve incelenmesi yangından korunmanın gerekli bir adımıdır. İşletme sahipleri, yangın gibi acil durumlarda nasıl davranılacağı ve yangın söndürücülerin nasıl kullanılacağı konularında çalışanların eğitim almasını sağlamalıdır.

Otomatik Yangın Söndürme Sistemleri »

Kurduğumuz Yangın Algılama ve Alarm Sistemleri »