Endüstriyel Tesisler

Abdi İbrahim İlaç Fabrikası ile EEC Deneyimini konuştuk

01 Ekim 2019
Abdi İbrahim İlaç Fabrikası ile EEC Deneyimini konuştuk

Yaklaşık 18 yıldan beri EEC ile çalışmaya devam ediyoruz, EEC’yi hiç bırakmadık.

EEC ile 2001’de Abdi İbrahim’e geldiğimde tanıştım. O günden beri, yani yaklaşık 18 yıldan beri de EEC ile çalışmaya devam ediyoruz. EEC’yi hiç bırakmadık. Zaman içinde sistemlerinizi de tanıdık ve güvendik. Altyapınız, personeliniz, teknik ekibiniz bize çok hızlı cevap verebiliyor. Bundan gayet memnunuz. Şimdiye kadar hiçbir aksilik yaşamadık.

Teknolojiyi yakından takip eden kendini kanıtlamış ürünleri seçmeye çalışıyoruz. Yangın algılama sistemini seçerken de bunlara dikkat ettik.

Abdi İbrahim olarak kaliteli malzemeleri seçen bir firmayız. Üretim hatlarında da yüksek teknoloji kullanıyoruz. Mümkün mertebe teknolojiyi yakından takip eden kendini kanıtlamış ürünleri seçmeye çalışıyoruz. Yangın algılama sistemini seçerken de bunlara dikkat ettik. EEC’nin EDWARDS EST3 serisini tercih ettik. Yolumuza da onunla devam ediyoruz.

EDWARDS zaten kalitesiyle dünyada kendini kanıtlamış bir sistem olduğu için karar verirken hiç tereddüt etmedik. Seçimimizden dolayı da mahcup olmadık.

EDWARDS ile ilgili olarak kesinlikle tereddüt yaşamadık. Bu sistemler zaten kaliteleriyle dünyada kendini kanıtlamış sistemler olduğu için bu konuda hiç tereddüt etmedik. Seçimimizden dolayı da mahcup olmadık.

Sürekli yatırım halinde olan bir firma olduğumuz için, bizim için en önemlisi yangın algılama sisteminin modüler olması.

Sürekli yatırım halinde olan bir firma olduğumuz için, bizim için en önemlisi yangın algılama sisteminin modüler olması. Ben Abdi İbrahim’de çalışmaya başladığımda fabrikanın şu anki bölümlerinin tamamı yoktu. Büyüye büyüye gittiğimiz için sisteme yeni kartlar ekleyerek, yeni looplar yaratabilmemiz çok önemli. Yeni alanların eklenmesiyle beraber yeni senaryoların devreye girmesi çok kolay oldu. Sistemin modüler olması sayesinde yolumuza devam ettik ve gayet başarılı oldu.

EDWARDS Yangın Alarm Sistemleri »

EEC’den aldığımız hizmetten son derece memnunuz.

EEC’den aldığımız hizmetten son derece memnunuz. Yıllık bakım anlaşmalarımızı yapıyoruz. Bakım anlaşmaları çerçevesinde 3 ayda 1, yılda 4 kez bakım yapıyoruz. Bakım esnasında EEC’nin uzman personeline biz de eşlik ediyoruz. Sahada arkadaşlarımızı yönlendiriyoruz. Gerekli testleri, arızalı dedektör varsa onların değişimi vb. gibi işleri başarılı bir şekilde gerçekleştiriyoruz.

Bakım periyotları arasında ise zaman zaman tozlu ortamlardaki dedektörlerimizde sıkıntılar olabiliyor. Biz de dedektörü değiştiriyoruz. Sistem yeni dedektörü otomatikman tanıyor, çalışır vaziyete getiriyor. Barkodunu burada saklıyoruz. Yetkili personeliniz geldiğinde de hemen sisteme tanıttırıyoruz. Böylece alarmın hangi bölgeden geldiğini görebiliyoruz. Çok rahat ve kolay oluyor. Bu özelliği bizim için önemli.

Yangın Alarm Sistemlerinize Hangi Sıklıkta Bakım Yaptırmalısınız? »

Ürün gamınızın geniş olması ve bize alternatifler sunabilmeniz bizim için çok önemli.

EEC’nin ürün gamının geniş olması bize çok fayda sağlıyor. Kıymetli evraklarımızın bulunduğu arşivimizi büyütürken daha erken ve hızlı algılama yapan sistemlere ihtiyaç duyduk. Neler yapabiliriz konusunda Satış Yöneticiniz Kemal Bey’e danıştık. Bize VESDA çok hassas hava çekmeli duman algılama sistemini önerdi. Arşivlerimize o sistemi kurduk. 3 bölgede arşivimiz var, 3 bölgeye de onu kurduk. VESDA’yı yangın algılama sistemimize de entegre ettik, çok güzel çalışıyor. Binamızda daha küçük ve özel mahallerimiz de var. Bu alanlarda da ASD hava çekmeli dedektörlerinizi kullandık ve gayet memnunuz. Ürün gamınızın geniş olması ve bize alternatifler sunabilmeniz bizim için çok önemli.

Xtralis VESDA Çok Hassas Hava Çekmeli Duman Algılama Sistemleri »

Yangın algılama sistemimiz o kadar hassas ki, tozlu veya kirli ortamlarda en ufak bir değişiklik olsa bize anında alarm düşüyor. Biz de bunları dikkate alıyoruz. Hemen sahaya gidip kontrol ediyoruz. Hassasiyetten oluyor, çünkü çok tozlu alanımız var. Gelen alarmları Fireworks üzerinden bilgisayarlardan takip edebiliyoruz. Dedektör boyutuna kadar adeta zoom yaparcasına görebiliyoruz. Bu da bizim için çok avantajlı oluyor.

Yeni alanlarımız olduğunda arkadaşlarımız bu alanları anında Fireworks’a proje olarak işliyor. Hemen devreye alabiliyoruz. Yangın senaryolarını yazabiliyoruz. EEC bize devreye alma aşamasında çok yardımcı oluyor. Ondan sonra hemen kullanabiliyoruz. Bir alarm geldiğinde Fireworks’teki şemanın üstüne tıklayınca hangi binamızdan gelmişse görebiliyoruz. Bu yerleşkemizde birçok binamız var. Hepsi tünelle birbirine bağlı olan Ar- Ge Merkezimiz, Teknolojistik Merkezimiz ve Biyoteknoloji Tesisimiz  var. Hala yatırım aşamasında olan binalarımız da var. Zaman içinde onları da buraya entegre edeceğiz. Daha kapsamlı büyük bir sistem olacak. Bunların hepsini Fireworks ekranından görüyoruz. Hangi bölgede alarm varsa sistem orayı kırmızı çerçeve içine alıyor. Biz tıklayarak dedektör boyutuna kadar inebiliyoruz. Bu bizim için çok avantajlı. Alan geniş olabiliyor ama alanda birden çok dedektör de oluyor. Bu sayede de daha çabuk ulaşıyoruz, daha çabuk çözebiliyoruz.

EEC’nin ürün ve hizmetlerini tereddütsüz tavsiye ederim. EEC’nin hem ürünleri gayet iyi hem de talep ettiğimiz her şeye çözüm bulabiliyor.

EEC’nin ürün ve hizmetlerini tereddütsüz tavsiye ederim. EEC’nin hem ürünleri gayet iyi hem de talep ettiğimiz her şeye çözüm bulabiliyor. Arşivdeki ve özel bölgelerimizdeki dedektörler gibi. Sisteminize entegre etmediğimiz neredeyse hiçbir şey kalmadı. Karbondioksit gazı dedektörlerini de entegre ettik. Bunlar güzel şeyler. Sistemin gelişime açık olması güzel bir şey. Hemen modül ekliyoruz, yeni yerler ilave edebiliyoruz. Bu da bize avantaj sağlıyor.

Dünyada kendini ispatlamış markalarla çalışıyorsunuz. O nedenle de, biz gönlümüz rahat bir şekilde akşam burayı bıraktığımızda evimize gidebiliyoruz.

Dedektörler olsun, yangın panelleri olsun, EEC’nin ürünlerini kaliteli buluyorum. Bu zamana kadar bize bir sorun yaşatmadılar. Zaten EEC dünyada kendini ispatlamış markalarla çalışıyor. O nedenle biz de akşam burayı bıraktığımızda gönlümüz rahat bir şekilde evimize gidebiliyoruz. Ürünlerin fiyat kalite performansından da çok memnunuz. Ayrıca, ürünleri bilinçli bir şekilde ve EEC’ye de danışarak seçtiğimiz için özelliklerinin beklentilerimizi karşılamasından gayet memnunuz.  

Malzeme tedarik, satış ve satış sonrası hizmetler anlamında EEC'den çok memnunuz.

Malzeme tedarik, satış ve satış sonrası hizmetler anlamında memnuniyetimizi tekrar belirtmek isterim. Talep ettiğimiz bir ürünün teslimat süresi ile karşılaşmadık. Dedektör veya başka bir şey olsun, talep ettiğimiz ürünler genelde stoklarınızda bulunabiliyor. Anında bize hizmet verdiniz. Bu konuda da size gerçekten teşekkür ediyorum.

Fabrikamızın proje aşamasında olan yerlerini yüklenici firmalar üstleniyor. Ama var olan sistemimize entegre edileceği için bizim devreye girdiğimiz zamanlar da oluyor. Dolayısıyla yangın senaryolarını biz belirleyerek EEC’ye bildiriyoruz. Aslında yeni alanlarımızın yapımı yüklenici firmayla bizim kontrolümüz altında ilerliyor. Bu zamana kadar bu konuyla ilgili bir problem yaşamadık.

Telefon ettiğimde satış yöneticiniz Kemal Bey olsun, saha ekipleriniz olsun herkese ulaşabiliyorum. İletişimde hiç sıkıntı yaşamadık. Tekliflerimiz hızlı bir şekilde geliyor. Bizim de satın alma süreçlerimiz var. Bu süreçte ilerledikçe tekliflerinizi onaylayarak size sipariş geçiyoruz. Sonra ürünlerimizin gelmesini bekliyoruz.

Teknik serviste de gerçekten uzman personelleriniz var. Bize hizmet veren personelinizden özellikle çok memnunuz. Bize hiçbir zaman sıkıntı yaşatmadı. Yıllardır bize Görkem Sayın arkadaşımız gelir. Artık bizim ekibimizden biri gibi oldu. Bizim arkadaşlarımızla iletişimi, koordinasyonu, çalışma şeklinden çok memnunuz.

Yangın algılama sistemi ihmale gelecek bir iş değil. En iyisini buraya koymalıyız ki, bu tesisleri ve sistemleri korumalıyız. O nedenle de EEC’ye karar verdik.

Abdi İbrahim ilaç sektörünün lokomotifidir ve Türkiye'nin lideridir. Yönetim de yatırım yaparken gerçekten iyi tesisler kuruyor. Tesislerimiz mimari açıdan ödüllüdür. Dolayısıyla bizim için yangın algılama ve söndürme sistemlerinin ehemmiyeti çok büyük.  Böyle bir tesisi yapmak ve ülkeye kazandırmak pek kolay bir iş değil. Açıkçası yangın algılama sistemi de ihmale gelecek bir iş değil. Bu nedenle de en iyisini buraya koymalıyız ki, bu tesisleri ve sistemleri korumalıyız. O nedenle de EEC’ye karar verdik. EEC’nin işi yangını erken algılamak ve uyarmaksa, bizim de bir işimiz var Abdi İbrahim olarak; hayatı iyileştirmek, geleceği iyileştirmek, sağlıklı bir toplum olmasını sağlamak.

Detaylı referans kitabımız için lütfen bize ulaşın

Bize Ulaşın