Endüstriyel Tesisler

Akiş Boya Bursa Fabrikası İşletme Sorumlusu ile EEC'yi konuştuk

18 Eylül 2018
Akiş Boya Bursa Fabrikası İşletme Sorumlusu ile EEC'yi konuştuk

EDWARDS'ın en faydalı olduğunu düşündüğüm özelliği onaylı olması, bunun da güvenilirliğini arttırması.

Ben Akiş Boya’da çalışmaya başladığımdan beri EDWARDS yangın algılama sistemlerini kullandığımız için satın almadan önce bir çekincemiz oldu mu bilmiyorum. Ama ürün kalitesi ve hizmeti anlamında bugüne kadar gördüğüm sistemlerle karşılaştırınca bir tereddüt yaşamış olduğumuzu düşünmüyorum. Eğer Akiş Boya’dan farklı bir yere gidersem, farklı bir şirkette işe başlarsam EEC’nin ürünlerini her zaman tercih ederim.

EDWARDS’ın en faydalı olduğunu düşündüğüm özelliği onaylı olması, bunun da güvenilirliğini arttırması. Şimdi yeni sistemler kurmayı düşündüğümüzde, hep onay aramaya başladık. Çünkü distribütörlüğünü ve patentiyle üretimini yaptığımız Carboline yıl içerisinde bizi denetlemeye geliyor. Onlara bu sistemleri anlatıp onaylarını gösterdiğimiz için (onaylar global olduğundan) arkasını aramıyorlar. Bu firma UL ya da FM ya da diğer firma onayladıysa yeterlidir diye görüyorlar. Güvence sağlıyor, onun dışında sigorta şirketleri de öyle onaylı sertifikaları görünce yeterli buluyorlar.

EDWARDS Yangın Alarm Sistemleri »

Sistemin adreslenebilir olması, devamlı bir ilave yapılabilir düzeyde olması da beğendiğim diğer özellikleri.

Sistemin adreslenebilir olması, devamlı bir ilave yapılabilir düzeyde olması, yani genişleyebilir bir paneli olması da beğendiğim diğer özellikleri. Zorunlu da olsa; fabrikaya devamlı bir şeyler ekliyoruz, yeni sistemler getiriyoruz, yeni bir depo oluyor, yangın algılama sistemini oraya da kuralım diyoruz. Devamlı büyüdüğümüz ve farklı sistemler getirdiğimiz zaman bunların direkt olarak yangın algılama sistemine bağlanabilmesi bir artı, bizim için bir avantaj. Çünkü ben hiç düşünmüyorum, “burayı yaptık ama bizim yangın algılama sistemimiz burayı kaldırmayacak, başka bir şey kuracağız” diye. Doğrudan EEC’nin sistemine bağlarız devam ederiz, bağlarız devam ederiz, ki böyle devam ediyor. Dönem dönem EEC’den yeni sistemler için yeni teklifler de alıyoruz. Hatta son dönemde gaz algılama ile ilgili bir çalışmamız oldu, onu da yine yangın algılama sistemimize bağladık. Gaz algılama farklı bir marka olsa dahi yangın algılama sistemimiz tarafından izlenebiliyor.

Kurduğumuz Gaz Algılama ve Alarm Sistemleri »

EEC’yi genel olarak tavsiye ediyoruz. Herhangi bir firma geldiği zaman söylüyoruz, öneriyoruz.

EEC’yi genel olarak tavsiye ediyoruz. Herhangi bir firma geldiği zaman söylüyoruz, öneriyoruz. Ben kendi açımdan da tavsiye ederim ama benim tek eksi olarak gördüğüm nokta fiyatların biraz yüksek olması ve Dolar Euro kurunun yukarıya doğru gidiyor olması. Biliyorsunuz biz sonuç olarak toplam TL kısmına bakıyoruz ve bir anda bakımların ve malzeme fiyatlarının yukarı doğru çıkması açıkçası bizi olumsuz etkiliyor. Türkiye’de iş yapan şirketlerin en büyük sıkıntısı bu sanırım.

Endüstriyel boya üretiminde ortamdaki solvent ve toz epey fazladır. Yangın dedektörlerimizi temizlemek için söktüğümüzde içinde epey fazla miktarda toz birikmiş olduğunu görüyoruz. Yine de sistemlerin çalıştığını görmek bize mutluluk veriyor. “Buna rağmen çalışıyor” diyoruz. Üretim yaptığımız için havalandırma sistemlerimiz ve yangın patlama kapaklarımız açık olsa dahi, ortamda bir anda yoğun bir toz, duman, sis oluşabiliyor. Yangın algılama sisteminin bu ortamda bile çalışıyor olması hem bizim için hem ürünleriniz için bir artı bir nokta. Bir AVM ya da iş merkezi gibi değiliz, ağır şartlarda çalışmamız söz konusu.

Yüksek Yangın Riski Taşıyan Tesislerde Yangın Güvenliği »

Açıkçası ben müşteri olarak fiyat/kalite performansı açısından ürünlerin her zaman kaliteli ve ucuz olmasını isterim. EEC ürünleri için kesinlikle kaliteli diyebilirim ama fiyat olarak sanki bir tık aşağıda olabilir diye düşünüyorum. Tabi bunu müşteri olarak düşünüyorum, sizin açınızdan da bakmak lazım.

Acil durumlarda teknik servise problemsiz ulaşabiliyoruz.

Genel olarak acil durumlarda teknik servise ulaşmada bir problem yaşamıyoruz. Kimya tesislerine girişlerde telefonlar alınabiliyor ya da kapattırılabiliyor ama Bursa ve çevresine bakan Hasan Bey mutlaka geri dönüş yapıyor. Hasan Bey birkaç şehre birden baktığı için hizmet ve devreye almada tüm yükün onda olmasının işlerini yavaşlattığını düşünüyorum. EEC gerçekten genişliyor, kurduğu sistemler sürekli arttığı için Bursa kısmı ve diğer çevre iller kısmında hizmet açısından teknik servisin arttırılması gerektiğini düşünüyorum. 

EEC’nin kurduğu diğer sistemlerden genel olarak haberdarız, hatta kataloglar da var elimizde. Ama sistemlere şöyle bakıyoruz: bir kartlı geçiş sistemi veya yangın algılama sistemi. Hangisi bizim için daha önemli diye bakıyoruz. Yangın algılama sistemi bir kimya tesisi için kartlı geçişe göre çok daha önemli. İşte orada fiyat kalite dengesine bakıyoruz. Kartlı geçişi Bursa’da daha uygun yapabilecek bir firmaya yaptırmayı yeğliyoruz. Bu bizim düşüncemiz, ondan dolayı sizden diğer sistemlerle ilgili herhangi bir yardım istemedik.

Detaylı referans kitabımız için lütfen bize ulaşın

Bize Ulaşın