• Anasayfa
  • Blog
  • Analog Kameraların Tarihçesi ve Avantajları

Blog

Analog Kameraların Tarihçesi ve Avantajları

Geçiş Kontrol ve Video Gözetim
Engin Özer
26 Mart 2019
Analog Kameraların Tarihçesi ve Avantajları

İlk güvenlik kameraları bir olayın nasıl meydana geldiğini görebilmek için kullanılıyordu. 1970’li yıllardan itibaren tüplü kameralar ile popülerliğini arttırmaya başladı. 1990’lı yıllarda ilk CCD Analog kameraların çıkması ile fiyatları makul seviyelere inmeye, çözünürlükleri yükselmeye ve kullanım alanları genişlemeye başladı.

Sistem;

  • Kamera,
  • Kayıt cihazı ve
  • Monitörden

oluşuyordu. Kamera kayıt cihazı evlerimizde kullanılan anten kablosu gibi olan RG59/RG6 kablolarını kullanıyordu.

Kamera Çözünürlükleri

2000’li yıllarda çözünürlükleri 320 TVL ya da 480 TVL’dı. Bu kameraları kaydeden 960 saatlik kayıt cihazları vardı. Yani 60 dakikada 25 resim kaydedebilen kasetlere kare sayısını azaltarak 960 saate kadar kayıt yapıyorduk. Her kamera 3-5 saniyede 1 resim kaydedebiliyordu ve netlik bugüne oranla oldukça düşüktü.

Zamanla kayıt cihazları dijital hale geldi ve HDD’ye kaydedebilenleri çıktı. Bu cihazlara DVR (Dijital Video Kayıt Cihazı) diyorduk. DVR’lar da büyük bir hızla gelişti ve kameralar en yüksek çözünürlükte 25 resim kaydetmeye başladı. Fakat bu da yeterli değildi! Hala vakalarda tanımlamalar yapmakta güçlük çekiyorduk.

Bu arada analog kameralar da yavaş yavaş teknolojik ömrünü tamamladı ve üretimden kalkmaya başladı. Derken küllerinden geri doğdu ve AHD, HDTVI, HDCVI gibi isimler ile eski koaksiyel kabloları kullanmaya imkan veren 1,2 hatta 5 MP kameralar ve kayıt cihazları çıktı.

Analog Kameraların Avantajları

Şu an sektörde en çok adette satılan kayıt cihazları bu tip Analog HD cihazlardır. Eski analog kamera sistemindeki çözünürlüğü yükseltmenin en ucuz yöntemi Analog HD kamera sistemleridir. Mevcut sisteminizdeki kameraları kullanmaya devam ederken sadece giriş kapıları vb. önemli yerlerdeki kameraları ve merkezdeki DVR’ınızı değiştirerek sisteminizi ara bir teknolojiye çok ekonomik bir şekilde geçirebilirsiniz.

Hangi Durumlarda Analog HD, Hangi Durumlarda IP Kamera Sistemleri Daha Uygundur? »

Kurduğumuz CCTV ve Video Kontrol Sistemleri »