• Anasayfa
  • Blog
  • CCTV ve Yangın Algılama Sistemleri Entegrasyonu

Blog

CCTV ve Yangın Algılama Sistemleri Entegrasyonu

Geçiş Kontrol ve Video Gözetim
Engin Özer
28 Kasım 2017
CCTV ve Yangın Algılama Sistemleri Entegrasyonu

Yangın Algılama ve Alarm Sistemlerinin en büyük zayıflığı hatalı alarmlardır. Çok fazla hatalı alarmların gelmesi bir süre sonra operatörlerin görevlerini yapmakta imtina etmesine ya da daha yavaş davranmasına neden olmaktadır. Bu nedenle alarmları hızlı ve kesin şekilde doğrulamak operatörün sadece gerçek alarmlarda alarm bölgesine intikal etmesi ve acil durum senaryolarını çalıştırması olayları önlemede fevkalade yararlı olacaktır. Yangın ile mücadeledeki en büyük güç, hızlı tespit ve müdahaledir. Zira yüksek binalardaki yangınlar birkaç dakika içerisinde durdurulamaz boyutlara kadar büyüyebilmektedir.

Hatalı Alarmları Önleme

Zaman zaman kamu kuruluşlarına ve özel kuruluşlara Risk Analizi yapmak için gidiyoruz. İncelemelerimizde sürekli hatalı alarmlar olduğundan bazı panellerin kapatıldığını bile gözlemlemekteyiz. Sistem incelendiğinde altyapı sorunlarının yanında sahada sigara içme, kaynak yapma, detektör kirlenme, tabiat olayları, yabani hayvanlar vb. nedenler ile alarmlar alındığı ama saha izlenemediği için bir kişinin sahaya gidip dedektörün olduğu yerde inceleme yaptığı ve çok ciddi iş gücü kaybı oluştuğu gözlemlenmiştir.

Oysa herhangi bir detektörden alarm geldiği anda en yakın kamera görüntüsü eş zamanlı olarak ekrana gelse ve alarm anı olay videosu tek tıklama ile izlenebilse hatalı alarmların çok büyük bir kısmı bertaraf edilmiş olur. Bu birbiri ile entegre sistemlerin kullanılması ile mümkündür.

Entegrasyonun Faydaları

Bu entegrasyon ile harita üzerinde tüm cihazlarınızı görebiliyorsunuz. Yangın Algılama ve Alarm Sisteminizde herhangi bir dedektörde, herhangi bir panelde ya da herhangi bir alarm girişinizde bir sorun olursa harita üzerinde rengi kırmızıya dönüyor ve en yakın yerdeki kamera görüntüsü ekranda beliriyor. Sistem eş zamanlı olarak sizi alarmı doğrulamaya zorluyor. Polise haber verme, itfaiyeye haber verme, bazı notlar ekleme, bazı kapıları manuel yada otomatik açma, anonslar yapma gibi bir dizi işlemler yapmanızı sağlayarak olaylara en hızlı şekilde müdahale edilmesine imkan sağlıyor.

Benzer şekilde CCTV Sistemleri, Yangın Algılama Sistemleri, Geçiş Kontrol Sistemleri, Alarm Sistemleri vb. tek bir bilgisayarın ekranından izlenebilir ve alarmlar online olarak kolayca yönetilebilir.

Kurduğumuz CCTV ve Video Kontrol Sistemleri »