Blog

DPoC Nedir?

Engin Özer
06 Aralık 2016
DPoC Nedir? Analog Sistemlerinizi IP Video'ya mı yükseltmek istiyorsunuz? Ancak bunu kablolamada tadilat ve yenileme yapmadan mı istiyorsunuz?

Günümüzde binlerce tesis Analog CCTV sistemlerini kullanmaya devam ediyor. Birçoğu sistemlerini IP kamera çözünürlüklerine yükseltmek istiyor. Ama IP Network kurmak gerçekten çok maliyetlidir. Yeni kablolama yapmak finansal ve mimari açıdan birçok sıkıntıyı beraberinde getirir.

Analog sistemler son derece basit ve kolayca kurulabilen sistemler iken, IP Sistemleri kurmak ve işletmek değişik seviyelerde teknik bilgiler gerektirmektedir.

Ethernet kabloların menzilinin maksimum 100 metre olması nedeni ile özellikle tesislerin çit boyunda ya da AVM gibi geniş alanlarda ısıtıcılı-fanlı saha dolapları, endüstriyel switchler, fiberoptik network, patch paneller gibi sistem maliyetlerini ve arıza olasılıklarını arttıran birçok malzemeyi de kullanıp işletmek gerekmektedir.

Yeni kablolama yapılması yeni kablo kanalları yapılmasına, yeni kazılar yapılmasına, yeniden boyama işleri yapılmasına ve kimi yerlerde yükseltilmiş zemin ve alçaltılmış tavan gibi mimari gereksinimlere ihtiyaç duymaktadır.

İşletmeler mevcut altyapıya dokunmadan sadece IP kamera ve Network Kayıt Cihazını değiştirerek alıştığı sistemde 3MP kamera görüntüleri izleyebilir!

DPoC Nedir?
DPoC demek Data Power over Coax demektir. Yani video kablosu üzerinden enerji ve data gönderebilme özelliğine kısaca DPoC denmektedir.

HDTVI ve HDCVI gibi analog ve IP arası çözümlerde kablolama kalıyor ama tüm sistemi yeniden ara geçiş bir teknolojiye taşıyor. DPoC ile ise merkeze NVR yerleştiriyorsunuz. Yeni bir yatırım yapmadan Onvif özelliğindeki tüm marka IP kameraları kaydedebiliyorsunuz.

Cat6 kablo 90 metreye kadar kullanılırken DPoC kamera 600 metreye kadar kullanabilirsiniz.
Yeni kablo çekmeye, duvarları yeniden kırıp yapmaya ya da tesisi montajlar bitene kadar kapatmaya gerek yoktur. Her kamera en fazla 5 dk içerisinde IP Kamera'ye yükseltilebilir.

March Networks DPoC Kamera ile IP Kamera dönüşümü sırasında zamandan ve paradan tasarruf edersiniz. March Networks DPoC Kamera Motorize P-iris Lense, yüksek WDR'ye, IP66 ve IK10 Muhafazaya sahiptir.

Bunun dışında herhangi bir DPoC kameranızın olduğu yerde sadece T BNC ile Yıldız, Loop veya sıralı düzende yeni kameranızı takabilirsiniz. Bu yetenek özellikle uzun tesislerde ve çit boylarında 3MP kameralar için eşsiz bir maliyet avantajı sağlayacaktır.