Endüstriyel Tesisler

DYO Boya Fabrikaları ile 25 yıllık EEC deneyimini konuştuk

23 Mart 2021
DYO Boya Fabrikaları ile 25 yıllık EEC deneyimini konuştuk

Türkiye boya sektörünün en büyük tesisi olan DYO Boya Fabrikası Çiğli Tesisi, yaklaşık 125 dönüm bir alana kuruludur. İşletmede mobilya, oto tamir, plastik ve toz boya gibi endüstriyel boyalar ile sentetik reçine, vernik ve yalıtım malzemesi üretimi yapılmaktadır. 2016 yılında yüzölçümü iki katına çıkartılan fabrikanın genel bina yapısı iki-dört katlıdır.

1996'dan beri en iyi yangın algılama sistemini EEC olarak görüyoruz.

EEC 1996 yılında tesisimizin yangın algılama ve alarm sisteminin kurulumunu yapmıştır. EEC'nin tercih edilme sebebi, o zaman ve bizim için şimdi de en iyi yangın algılama sistemlerinin EEC olarak görülmesiydi. Özellikle bizimki gibi yangın riski yüksek olan çok tehlikeli ürünlerin kullanıldığı ve üretildiği, işletmenin büyük çoğunluğunda exproof ürünlerin kullanılması gereken bir tesiste EEC, ihtiyaçlarımıza uygun bir sistem tasarladı ve kaliteli cihazlar seçti. EEC yangın algılama sistemleri için olan tereddütlerimizi her zaman gidermektedir.

Ürünlerin en iyi özellikleri sağlam, kullanıcı dostu ve hatasız olmaları.

Teknik Emniyet çalışanları olarak bize göre EEC panelinin en iyi özelliği kullanıcı dostu olması. Saha cihazlarını ve dedektörleri ekleme ve çıkarma işlerini biz yaptığımız için panelin kullanımının kolay olması önem taşıyor. Bakım zamanlarında, ateşli iş çalışmalarında vb. algılama sisteminin çok kısa süre kontrollü kapatılması gerekli çalışmalarda herhangi bir cihazı işlevsiz bırakmak istediğimizde veya hataları görmek istediğimizde paneli çok rahat bir şekilde kullanabiliyoruz. EEC'nin bizi en çok memnun eden yanı bu.

Kullanıcı dostu olması haricinde, ürünlerin en faydalı özellikleri stabil olmaları ve hata vermemeleri. Sistem hata verdiği zaman bir alarm oluşturmuyor, bu hata sistemin tamamının çalışmasını engellemiyor, uzun yıllardır bize sorun çıkarmıyor. Elektrik kesintisi olduğunda bile sistem çok stabil olduğu için güvenilir bir şekilde çalışıyor. Hem testlerde hem acil durumlarda nokta atışı olarak hızlı alarm üretiyor. Yer tespitini çok kolay bir şekilde sağlıyor, dumanı aktif bir şekilde algılıyor. Kullandığımız ürünlerin kalitesine ve beklentilerimizi karşılamasına 10 üzerinden 10 veririm.

EEC Sistemine güvenimiz tam.

EEC'nin sistemi hem istikrarlı hem işlevsel. Panele çok rahat girebiliyoruz. Paneldeki hatalar işimizi engellemeden yapacağımız işlemi hızlıca yapabiliyoruz. Bu konuda özgürlük sunuyor. Çoğu firmada olmayan bir bakım modu var. Bakım moduna alıp bütün sistemi direkt olarak iptal edip tekrar işleme alabiliyoruz. Farklı markaların algılama sisteminde bu özellik yerine tek tek alandaki elemanların devre dışına alınması veya çevrimlerin devre dışına alınması gerekmekte. Bu devredışına alma sürecinde hata var ise zaten sürekli hatayı size deklare ettiği için işlem yaparken başa dönüyor ve yapmak istediğiniz kısa işlemi bile uzun sürelerde yapıyorsunuz. Ayrıca EEC'nin kurduğu sistemler, bakım sonrası sistemi devreye almayı unutsanız bile belli bir zaman sonra kendisi otomatik olarak sistemi bakım modundan çıkarak algılama moduna getiriyor, bu çok güzel bir özellik.

EEC'yi tavsiye ederim, EEC kalitelidir, 25 yıldır kullanıyoruz.

EEC'nin ürün ve hizmetlerini tavsiye ederim, ediyoruz da zaten. Yangın güvenliği konusunda tecrübelerimizi paylaşmamızı isteyen müşterilerimize veya farklı firmalara sistemimizi anlatıyoruz: "EEC ile çalışıyoruz, evet biraz pahalı ama şöyle pahalı; 3 liraya bir mal alırsın dersin ki 1-2 sene kullandım işime yaramadı attım. Bir de 5 liraya mal alırsın ömür boyu kullanırsın, hangisini tercih edersin?" Biz de diyoruz ki "EEC kalitelidir, uzun süre kullanabilirsin, biz 25 yıldır kullanıyoruz bir sıkıntımız yok. Sen de uzun süre kullanabilirsin." Ürünler pahalı ama değerini veriyor. "Burada EEC ile çalışalım." fikri maliyet açısından sıkıntılar yaşatabiliyor. O yüzden bu konuya 10 üzerinden 7 veririm.

Biz EEC'yle çalışmayı seviyoruz.

Hizmet için söylemek gerekirse yangın riski yüksek olan işletmemiz için hızlı geri dönüş almamız ve sorunların etkili bir şekilde çözülmesi bizim için çok önemli. Hem müşteri ilişkileri hem bölgesel temsilcimiz hem de teknik servisin sadece telefonla destek vermesi değil, bir sorun olduğunda hızlıca işletmemize gelmesinden ve sorunun çözümü yönünde bilgi ve tecrübelerinden memnunuz.

İşlerin teslim süresi hızlı. EEC, müşteri ilişkileri iyi bir firma. Bu konuda herhangi bir sıkıntımız yok. Sadece servis değil, satış personeli de hem bilgili hem tecrübeli hem de işini iyi yapmak isteyen çünkü işini seven kişilerden oluşuyor. Böyle olunca da insan EEC'yle çalışmak istiyor. Biz EEC'yle çalışmayı seviyoruz, gerçekten seviyoruz.

EEC ile çalışmayı istiyoruz da. Bir durum olduğu zaman da EEC'ye hemen bir telefonla mutlaka ulaşabiliyoruz, hızlı ve yerinde çözümler ile dönüş yapıyorlar. Satış personelinin yaklaşımı da çok iyi. Gece bile arasak, ki birkaç kere teknisyen personel arkadaşları aradık, sağ olsunlar hiçbir kötü niyet göstermeksizin çözüm ulaştırdılar, gece işletmemize kısa sürede geldiler.

Türkiye genelinde boya sektöründe Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi'ni almaya hak kazanan ilk firma olan DYO Boya Çiğli işletmesi olarak pandeminin olumsuz etkilerinin büyük bir kısmını bertaraf edebildik. Hatta işlerimiz ve fazla mesailerimizde artış yaşandı. Fazla çalışma sebebiyle sıcak havalarda yangın riskimiz de yükseldi. Ancak yangın algılama sistemimizin stabil çalışması sayesinde, fazla çalışmadan kaynaklı risklerin yangın algılama konusuna aktarılmaması, bu dönemde bize zaman kazandırarak farklı risklere yoğunlaşmamızı sağladı. Teknik Emniyet olarak daha verimli çalışabildik.

Temmuz ayında son periyodik bakımımızı da yaptığımızda herhangi bir sorun yaşamadık. EEC zaten kurallara uyarak, hatta çift maskeyle gelmişti. İşletmemizin Covid-19 kurallarına uyarak, mesafeli, tokalaşmadan, herkesten uzak, birbirimize yaklaşmayalım tarzında çalıştılar.

Yangın algılama sistemimiz bizim kalbimiz, çok önem verdiğimiz hayati bir organımız diyebiliriz.

Öncelikli olarak, mevzuat açısından yanıcı kimyasal depolayan ve üretimi yapılan yerlerde yangın algılama sistemi kurmak mecburi. Ancak Büyük Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Araştırılması hakkında yönetmelik kapsamında Üst Seviye kuruluş olan DYO Boya Çiğli İşletmesi olarak yangın algılama sistemimiz bizim kalbimiz, çok önem verdiğimiz hayati bir organımız diyebiliriz. Çünkü işletmemizde 550'ye yakın personel çalışıyor. Öyle olunca da ciddi bir kullanıcı yükü var. Bu kişilerin uyarılması, kontrollerinin sağlanması, herhangi bir durum olduğunda hızlı yönlendirme, tahliye vb. için böyle bir yangın bilgilendirme sisteminin olması gerekiyor. Yangın durumunda yangın algılama sistemi tabi ki çok önemli.

Detaylı referans kitabımız için lütfen bize ulaşın

Bize Ulaşın