Blog

Geçiş Kontrol Sistemleri - 5N1K

Geçiş Kontrol ve Video Gözetim
Engin Özer
13 Kasım 2018
Geçiş Kontrol Sistemleri - 5N1K

NEDİR?

Geçiş Kontrol Sistemleri modern tesislerde giriş ve çıkışları kontrol etmek, izleyebilmek ve sınırlandırmak için kullanılan sistemlerin bütününe denir. Binalardaki turnikeler, bariyerler, asansörler, otoparklar, kapılar ve pencereler kontrolün yapıldığı yerlerdir.

Sistem dış sistemler ile yazılım bazında iletişim kurabilirken giriş çıkış devreleri üzerinden de her türlü sistem ile iletişime geçebilmekte ve her türlü sistem ile entegrasyon yapabilmektedir.

Geçiş Kontrol Sistemleri temelde reader’lar (okuyucular), kontrol panelleri, kilitler, bariyerler ve yazılımlardan oluşmaktadır.

NASIL?

Güvenlik gereksinimleriniz ve diğer bina kontrol sistemleriyle entegrasyon düzeyi, sizin için kuracağımız sistemi belirlememizde rol oynar.

İyi Bir Sistemin Temel Özellikleri aşağıdaki gibi özetlenebilir.

  • Verilmiş bir alarmı kaçırmak zor olmalıdır.
  • Nerede hangi olay olduğunu anlamak kolay olmalıdır.
  • Alarmlar arasında öncelik olmalıdır.
  • Operatör alarmla ilgili ne yapacağını kolayca bulabilmelidir.
  • Sistem yöneticisi hangi alarmların olduğunu, hangi operatörlerin onlarla nasıl, hangi hızda ilgilendiğini bulabilmelidir.

S2 Security IP Video Yönetim ve Geçiş Kontrol Sistemleri »

NE ZAMAN?

Tesiste bazı alanlara sadece yetkili kişilerin girmesi gerektiği durumlarda kullanılır. Yetki seviyeleri verilebilir. Aynı kapıyı ancak 2 kişi birlikte açabilmesi gibi ileri güvenlik önlemleri alınabilir. Yetkilendirmelerde zaman kuşakları planlanabilir, yani sadece mesai saatlerinde yetki verilebilir ya da belirli bir tarihe kadar yetkiler atanabilir.

Kilit altında tutulması gereken yerlerde anahtar kullanımının azaltılması gerektiği durumlarda kullanılır. Tüm personelin ve ziyaretçilerin günlük dolaşımını takip etmek gerektiği durumlarda kullanılabilir. CCTV (kapalı devre televizyon) ve diğer güvenlik sistemleri de entegre edilerek tesis güvenlik yönetiminin üst düzeyde sağlanması gereken zamanlarda kullanılır.

Veri Merkezi Güvenlik Çözümleri »

NEREDE KULLANILIR?

Binalarınızın sayısı, büyüklükleri ve kullanıcı sayısı kadar, kullanım amacı da sizin için önereceğimiz sistem için belirleyici bir etkendir. Rezidans binaları, oteller, alışveriş merkezleri, çok malikli iş merkezleri, binalar, hastaneler, eğitim kurumları birbirlerinden farklı güvenlik gereksinimlerine sahiptir.

Birden fazla semtte, şehirde, hatta ülkede faaliyet gösteren kurumların yönetim ve işletme özelliklerini her geçiş kontrol yazılım platformu sağlayamaz. Askeri tesisler, hapishaneler gibi yüksek güvenlik gerektiren yapılarda farklı donanım ve yazılım özellikleri gerekir.

Toplu Taşıma Araçlarında Yolcu Güvenliği »

NİÇİN?

Geçiş kontrol sistemlerinde personel ve ziyaretçi veri tabanlarının tutulmasını ve güvenlik senaryolarının uygulanmasını sağlayan güvenlik yönetim yazılımları kullanılmaktadır. Bu yazılımlar ile tüm personelin işe geliş ve gidiş saatleri kayıt altına alınabilmekte ve otomatik olarak maaş kesinti ve eklentileri hesaplanabilmektedir.

Bu sistemler ile doğru dizayn ile binadaki tüm personelin tam olarak hangi odada olduğu online izlenebilmektedir. Herhangi bir alana giren kişi dışarı çıkmadan başka alanlara girmesi ya da aynı kart ile mükerrer girişler engellenebilmektedir.

Afet durumlarında toplanma noktalarına gelen kişiler okuyuculara kendilerini tanıtmaları durumunda tesis içerisinde kalan kişiler otomatik olarak oluşturulabilmektedir.

KİM?

Geçiş kontrol sisteminiz için EEC'ye başvurduğunuzda sizin için en uygun sistemi uygulayabilmek için bir dizi tespit ve değerlendirme çalışması yapıyoruz. Komple anahtar teslimi çözümler sağlamak amacıyla ürünlerimiz arasında temel geçiş kontrol donanım ve yazılımlarının yanı sıra elektrikli kilitler, turnikeler, bariyerler ve benzeri kontrol donanımını da bulunduruyoruz.

Kurduğumuz Geçiş Kontrol ve Güvenlik Sistemleri »