• Anasayfa
  • Blog
  • Güvenlik Sistemleri Rezidansların Değerini Arttırıyor

Blog

Güvenlik Sistemleri Rezidansların Değerini Arttırıyor

Can Güvenliği
Engin Özer
24 Temmuz 2017
Güvenlik Sistemleri Rezidansların Değerini Arttırıyor

Ülkemizde gayrimenkul sektörünün gelişmesiyle birlikte taşınmaz değerlerin ekonomi içindeki önemi oldukça artmıştır. Gayrimenkullerin alım satımı, devir ve takasında bedelin tespiti ve finansal sektörünün yeniden yapılandırılması gibi etkenler pazarın gelişimine katkıda bulunmuştur.

Güvenlik sistemlerine sahip olan rezidanslar daha yüksek fiyatlar ile alıcı bulabilmekte ve satışı kolaylaşmaktadır.

Güvenlik Sistemlerinin Rezidanslar için Önemi

İnsanlar bir mülk edinmeyi düşündüğünde, fiziki görünüşünün yanı sıra, can ve mal güvenliğinin korunmasının zorluğuna göre satın alıp almama kararı alırlar. Mülkün hasar görme potansiyeli yüksekse veya soyulması kolaysa, birçok potansiyel alıcı kaybedilebilir.

Vandalizm, bir mülkün satış fiyatını önemli ölçüde düşürebilir. Bu nedenle, her ev sahibinin gayrimenkulleri için güvenlik sistemlerini kurdurtması veya kurulmasını teşvik etmesi gereklidir.

Rezidanslarda Güvenlik Sistemi Seçerken Göz Önünde Bulundurulması Gerekenler

Rezidans, konak ve yalılara gelip gidenler CCTV sistemleriyle kameralardan izlenebilir. Mülkiyete izinsiz girilirse veya vandalizme uğramışsa kayıtlar bina içerisinde ya da internette cloud (bulut) sunucularda tutulabilir. Hassas bölgelerde kurulacak kameralar, mülkte olan her şeyin bilgisayar ya da cep telefonlarından izlenmesini sağlayabilir.

Rezidans, konak ve yalıları vandalizmden korumak için sadece kamera sistemleri kullanılmaz. İyi bir güvenlik sistemi için kapıları ve pencereleri kontrol eden alarm sistemleri vardır. Hareket detektörleri, şifreli kapı kilitleri, göz iris tanıma sistemleri vb. çok gelişmiş ve ekonomik sistemler bulunmaktadır. Bu sistemler kameralar ile entegre çalışır. Herhangi birinde zorlama olursa bölgeye bakan kamera görüntüsünü ev sahibine ya da güvenlik merkezine iletir.

Ayrıca rezidanslardaki kazalar ve arızalar için güvenlik sistemlerine yangın detektörleri, duman detektörleri, doğal gaz detektörleri, su baskını sensorları vb. birçok güvenlik ekipmanı eklenebilmektedir.

Rezidanslarda güvenlik sistemlerinin kurulması yatırımınızın güvenli kalması demektir.

Rezidans, Konak ve Yalılar için Komple Bina Çözümlerimiz »