• Anasayfa
  • Blog
  • Mega Fabrika Vestel Yüksek Teknoloji Yangın Alarm Sistemleri ile Korunuyor

Blog

Mega Fabrika Vestel Yüksek Teknoloji Yangın Alarm Sistemleri ile Korunuyor

Yangın Güvenliği Can Güvenliği Entegrasyon ve Tesis Yönetimi
Erol Erbiçer
21 Mart 2017
Mega Fabrika Vestel Yüksek Teknoloji Yangın Alarm Sistemleri ile Korunuyor

Vestel, Yerli Güç ve Bir Dünya Şirketi

Türkiye endüstrisi ve ekonomisinin önemli yapı taşlarından biri olan Vestel Şirketler Grubu, ürünlerini 152 ülkede tüketiciler ile buluşturmakta, bir dünya şirketi olma vizyonuyla ihracat odaklı büyüme stratejisini sürdürmektedir. Vestel Manisa Tesisleri 16 bin kişinin çalıştığı ve 1 milyon metrekare alan üzerine kurulmuş büyük ve sürekli büyümeye devam eden bir endüstri kompleksidir. Vestel, Avrupa Televizyon pazarında 2. sırada yer almaktadır.

Vestel'in Yangın Algılama Sistemi ve EEC Entegre Bina Kontrol Sistemleri

Vestel City Üretim Tesisleri mega bir proje olduğu için, can güvenliğinin yanı sıra mal güvenliği de çok büyük önem arz etmektedir. Böyle bir tesiste kurulan yangın alarm sisteminde birçok firma arasından seçilerek, gerek teknik yeterlilik, gerek hizmet kalitesi anlamında üstlenmiş olduğumuz görevi senelerdir yerine getirmenin mutluluğu içerisindeyiz.

Vestel Manisa Tesislerinin Yangın Algılama ve Alarm Sistemi'ni, UTC Fire & Security'nin satın aldığı 145 yıllık bir firma olan Edwards'ın ürünleriyle projelendirilip kurulumunu gerçekleştirdik. Mega fabrikaya akıllı, algoritma tabanlı dedektörler ile yüksek teknoloji bir elektronik güvenlik sistemi tesis ettik. Edwards'ın EST-3 yangın kontrol paneli, esnek programlama yeteneği ve çok büyük networkler oluşturabilme özelliğiyle, Vestel gibi mega projelerde kullanmak üzere tasarlanmış bir sistem olarak kabul edilebilir.

Vestel'in Yangın Algılama ve Alarm Sistemi, tasarımından kurulumuna, test ve devreye alma süreçlerinden bakım süreçlerine kadar tüm detayları, hem Vestel Güvenlik Müdürlüğü organizasyonu hem de EEC için üstün özelliklerin uygulandığı örnek bir projedir.

Vestel Yangın Algılama Sistemi Proje Detayları

Vestel Manisa Tesisleri, 2 farklı yerleşke olarak planlanmıştır. Bunlardan birisi ilk kurulan Vestel Elektronik Merkez Fabrikasıdır. Merkez Fabrikada 6 tane merkezi yangın alarm kontrol paneli ve 2 tane de tekrarlama paneli olmak üzere toplam 8 panel network olarak çalışmaktadır. Toplamda 1200'e yakın algılama noktası ve bir o kadar da izleme ve kontrol noktası aynı altyapı dahilinde çalışmaktadır.

Vestel City'de ise 11 tane merkezi yangın alarm kontrol paneli, 2 tane de tekrarlama paneli olmak üzere toplamda 13 kontrol paneli, UTC Fire & Security Edwards'ın ürün gamında bulunan fiber optik network arabirimleri üzerinden haberleşerek tek bir merkezden, Vestel City'deki Güvenlik Merkezinden yönetilmektedir.

Vestel Manisa Tesislerinin Yangın Algılama ve Alarm Sistemi, 3.700'ün üzerinde noktasal tip dedektörü, 400'e yakın ışın tipi duman dedektörü, 140'tan fazla hava çekmeli duman dedektörü ve de yaklaşık 2000'e yakın da izleme ve kontrol noktası içermektedir. Toplamda 21 panellik bir yangın alarm sistemi işletmeleri korumaktadır.

Yangın Algılama ve Alarm Sistemi görsel olarak Fireworks Grafik İzleme Yazılımı ile izlenmektedir.

Vestel Manisa Tesisleri'nde kurduğumuz ve 13 yılı aşkın bir süredir çalışmalarımızın devam ettiği bu çoklu sistem mimarisi, oldukça ileri seviyede bir yapı teşkil etmektedir ve teşkil etmeye devam edecektir.