Alışveriş Merkezleri ve Mağazalar

Özdilek İzmir AVM'nin Teknik Müdürü Utku Özgün Kurşunlu EEC'yi anlattı.

24 Ağustos 2021
Özdilek İzmir AVM'nin Teknik Müdürü Utku Özgün Kurşunlu EEC'yi anlattı.

2000 yılında hizmete açılan Özdilek İzmir AVM, biri depo olmak üzere, 3 katta yaklaşık 10 bin m² alan üzerine kuruludur. Özellikle hafta sonlarında günlük ortalama 20 bin kişiyi ağırlayan AVM'nin yangın algılama ve alarm sisteminin kurulumunu EEC yapmıştır.

7 yıllık mühendisim ve 3 yıldır Özdilek'te çalışıyorum. Öncesinde de EEC'yi tanıyordum. AVM'miz açıldıktan sonra burada ciddi bir sirkülasyon olmuş. Ben kurulum aşamasında burada değildim ama şu an EEC'yle iletişimi ve bakım faaliyetlerinin organizasyonunu ben yürütüyorum.

Yangın algılama sistemimizin en faydalı özelliği adresli olması, gelen alarmların ilgili ortamlarını bildirmesi. Uyarılar kazan dairesi, hidrofor dairesi, çamaşırhane gibi lokasyon bazlı olarak panelimize geliyor. Bu sayede alarm veya arızanın nerede olduğunu anlayabiliyoruz.

Satış olsun, teknik servis olsun, EEC'den hangi ekiple görüştüysek hepsi gayet çözüm odaklı ve anlayışlı.

Satış olsun, teknik servis olsun, EEC'den hangi ekiple görüştüysek hepsi gayet çözüm odaklı ve anlayışlı. Tüm Özdilekler bünyesinde her yıl sözleşme yenileme dönemlerinde merkezimizin satın almasıyla EEC'nin satın almasının orta yolu bulması sırasında süreç bazen uzun olabiliyor. Ancak biz her durumda ilişkimizi bir sözleşme çerçevesine oturtarak ilerlemek istiyoruz.

EEC'nin ürün ve hizmetlerini tavsiye ediyorum, ürünler kaliteli ve görevlerini yapıyorlar.

EEC'nin ürün ve hizmetlerini tavsiye ediyorum, ancak bir tık pahalı olduğunu düşünüyorum. Ürünler kaliteli ve görevlerini yapıyorlar, algılama anlamında bize sıkıntı çıkarmıyorlar. Ürünlerin özellikleri bize yeterli geliyor ve beklentilerimizi karşılıyor.

İşi teslim alma süresiyle ilgili gerek saha arkadaşları gerek satış personeli ile iletişimimiz gayet iyi. Yani şöyle söyleyeyim bazen özellikle mavi yaka dediğimiz çalışanlarla uyum sorunu oluyor ama ben EEC'nin bu konuda daha profesyonel olduğunu görüyorum.

Biz 7/24 açık olan bir alışveriş merkezi olduğumuz ve işletmemizi kapatamadığımız için doğrudan telefon üzerinden destek istiyoruz. EEC o konuda gayet iyi.

Teknik servis ile ilgili bir talebimiz olduğunda, bir parçanın teslim edilmesi, takılması veya sorunumuzun çözülmesi gibi ihtiyacımızın giderilmesinde verilen iş sürelerine uyuluyor. Bazen telefon üzerinden çok rahat anlaşma sağlanamaz, herkes yasal prosedüre uymak ister, ama biz 7/24 açık olan bir alışveriş merkezi olduğumuz ve işletmemizi kapatamadığımız için doğrudan telefon üzerinden destek istiyoruz. Herhangi bir sıkıntı da yaşamıyoruz, o konuda gayet iyi.

Satış personelinin yaklaşımı ve iletişimi gayet iyi. Teknik servisin de öyle. İletişim halindeyiz. Telefon ile aradığımızda gerek havalimanında olsunlar gerek yemekte olsunlar şu ana kadar bize herhangi bir sorun yaşatmadılar, hiçbir sıkıntı olmadı, gayet iyi.

Pandemi süresince EEC'nin kalitesinde herhangi bir değişiklik olmadı.

Pandemi süresince de EEC'nin kalitesinde herhangi bir değişiklik olmadı. Bakım olduğunda buraya gelen arkadaşla bizim iletişimimizde şimdiye kadar bir sıkıntı olmadı. Tek sıkıntı özellikle sözleşme süresi bittiğinde yeniden sözleşme imza süresi bazen uzun olabiliyor. Çünkü Allah vermesin yangın algılama sistemi bu, hani çok kenara atıp bekleyebileceğim bir sistem değil. Yeter ki bu belirsiz sürede bize sıkıntı yaratılmasın. EEC'nin sistemleri, siz de biliyorsunuz ki, öyle "kaldır, çöpe at, yeni bir sistem kur" olmaz ama biz bu belirsiz sürede de sistemin aynı şekilde yürümesini istiyoruz. EEC'nin yeni yapılandırdığı satış sonrası hizmetler birimi sayesinde inşallah bir sıkıntı çekilmez. Hangi birim olursa olsun daha önceki yıllarda karşılaştığımız problemlerin farkında olması lazım. Keza Özdilek'in de bunu bilerek hareket etmesi gerekiyor. Bakım anlaşma süreçlerini ne kadar hızlı bir şekilde çözersek o kadar iyi olacak.

Yangın algılama sistemi eşittir zaman, zaman eşittir önlem.

Yangın algılama sistemi eşittir zaman, zaman eşittir önlem demek. Bir yangın durumunda zaman kaybı olmadan doğrudan ilgili alana yönlendirilmesi bizim için çok önemli. Zamanında alınmış önlemlerin işletmemizi yangından koruyacağına olan inancımız tam.

 

Detaylı referans kitabımız için lütfen bize ulaşın

Bize Ulaşın