• Anasayfa
  • Blog
  • Retrofit Yangın Algılama Sistemleri Uygulamaları

Blog

Retrofit Yangın Algılama Sistemleri Uygulamaları

Yangın Güvenliği Can Güvenliği
İlker Canbaz
10 Nisan 2018
Retrofit Yangın Algılama Sistemleri Uygulamaları

Ülkemizde maalesef işlevini yerine getirmeyen, çeşitli sebeplerden dolayı çalışmaz duruma gelmiş çok sayıda yangın alarm sistemi bulunuyor. Bu sistemlerin ayağa kaldırılması, yeniden kablo tesisatının yapılması, tesisten tesise farklılık gösterse de çok zor oluyor. Bu yapıdaki tesisler için Retrofit uygulamalar ön plana çıkıyor.

Retrofit Uygulama Nedir?

Retrofit uygulamayı tanımlamak gerekirse, mevcut kablo altyapısını kullanılarak yeni kurulacak sistemin bu eski kablo altyapısı üzerinden çalıştırılması olarak kısaca ifade edebiliriz.

Eski kablo altyapısı hakkında detaylı bilgiye sahip olunmadığından, tercih edilecek yeni sistemin seçilmesine dikkat edilmelidir.

Haberleşme protokolünün kablo tipine bağlı olmadığı, her kablo tipiyle çalışabilecek özellikte, ayakta kalma gücü yüksek yangın alarm sistemlerinin kullanılması, tekrar aynı sorunların yaşanmaması açısından büyük önem taşımaktadır.

Yangın Algılama Sistemlerime Hangi Sıklıkta Bakım Yaptırmalıyım? »

Standartlara Uygun Kablolama

Bu tarz binalarda çok yüksek ihtimalle standartlara uygun olmayan kablo tipi ve tesisat şekliyle karşılaşılacaktır. Alarm alındıktan sonra işlevi olan siren/flaşör/flaşörlü siren, kontrol modülleri gibi cihaz hatlarının, yeniden standartlara uygun olarak revize edilmesi gerekmektedir.

Kurduğumuz Yangın Algılama ve Alarm Sistemleri »