Oteller ve Turizm Tesisleri

Sheraton Mekanik İşler Şefi Ramazan Özkan ile EEC deneyimini konuştuk.

14 Eylül 2021
Sheraton Mekanik İşler Şefi Ramazan Özkan ile EEC deneyimini konuştuk.

2016'da açılan Sheraton Grand İstanbul Ataşehir, 27 kattan oluşan 165 odalı lüks bir oteldir. Toplamda 2900 m2'lik toplantı alanına sahiptir. Marriott zinciri bünyesinde hizmet veren otelin yangın algılama, kartlı geçiş ve CCTV sistemlerinin kurulumunu EEC yapmıştır.

En temiz devreye aldığımız sistem EEC'nin sistemi oldu.

Ben makine mühendisiyim, otelimizin yangın ve güvenlik sistemlerinin mekanik tarafından sorumluyum. EEC ile daha önce Kavacık Ticaret Merkezi'nde çalışmıştık. Oradan gelen referansla Sheraton'da da hiç tereddüt etmeden EEC'yle çalışmaya başladık. Devreye alma sırasında süreçleri beraber yönettik. EEC'nin ne kadar donanımlı olduğunu, yangın danışmanının testlerinden ne kadar problemsiz geçtiğini birebir gördük. En temiz devreye aldığımız sistem EEC'nin sistemi oldu.

Sistemleri tanımamın şöyle bir avantajı var; yapılışını gördüğüm için devamlılığını da görmüş oluyorum. Devreye alma aşamasında buradaydım, sistemi işletme sırasında da burdayım. Bu bizim açımızdan iki taraftan da olumlu bir durum oluyor.

İstediğim her şeyin cevabı, bir eşittiri var, alternatif aramama gerek kalmıyor.

EEC'nin ürün ve hizmetlerin en faydalı özelliği her isteğimin karşılanabiliyor olması. Bir ihtiyacım olduğunda alternatif aramama gerek kalmıyor. Kafamdaki her şeyin bir cevabı ve bir eşittiri var. İstediğim ürünlerin daha üst seviyelerini aynı fiyata alabildiğim zamanlar bile oldu. Ürünlerle ilgili soru işareti oluşturacak, kalitesini düşündürecek hiçbir şey yok.

Aynı gün ve hatta aynı saat içinde cevap alabildiğim tek firma EEC'dir.

EEC'ye her an ulaşabiliyor olmamız aldığımız hizmetin en kolay tarafı. Telefonla veya online olarak başvurup da aynı gün ve hatta aynı saat içinde cevap alabildiğim tek firma EEC'dir. Bazen çok acil durumlarda teknik servisin mesai saati dışında bile özveride bulunup geldiği oluyor.

Stoğunuz muhtemelen çok sağlam, malzeme tedarikiyle ilgili bir sorun yaşamadık.

Yangın algılama sistemimizin tek dezavantajı bazı misafirlerimizin dedektörleri kamera sanması. Bunun haricinde sistemin algı seviyesi üst derecede, kendi beklentilerimizi ve Marriott tarafının istediği standartları sağlıyor. Sistemin hızı istenilen aksiyon süresini karşılıyor. Marriott da kontroller yapıyor. Duman spreyleri ile testler yapıp adresleme doğru yapıldı mı bakıyorlar. Bu zamana kadar tüm testleri sorunsuz geçtik.

EEC'nin yangın algılama stoğu çok sağlam. Şu ana kadar malzeme tedariki ile ilgili bir sorun yaşamadık. Cihazlar da bozulmadığı için çok fazla değişimimiz olmadı. Olsa da otomatik tarama sayesinde montajı çok kolay.

CCTV ve kartlı geçiş en sorunsuz devam eden sistemlerimizden ikisi.

CCTV sistemimizin faydalı özelliklerinin başında geçmişe dönük görüntüleri izleyip ulaşabilmemiz geliyor. Kolaylıkla anlaşılabilir bir menüsü var. Birkaç defa uzaktan erişimle güncelleme oldu. CCTV ile ilgili hiçbir problem yaşamadık, ki yaşasaydık mutlaka başım ağrırdı.  En rahat tarafım CCTV.

Kartlı geçiş sistemimizde sizden yana bir problemimiz yok. Bizim aküsünü değiştirmemiz lazım. En önemli faydası güvenlik personelinin bile kart yapabilmesi. Yalnız bir handikapı var, o da bazı master kartları iptal etmek için tek tek kapılara okutmak zorunda kalmamız. Kartlı geçiş de en sorunsuz devam eden sistemlerimizden birisi, şu ana kadar servis dahi talep etmedim.

Binamızın Varyap ile ortak kullanım alanı olduğu için mecburen kesişen alanlarımızda kartlı geçiş sistemi kullanıyoruz. Bizim için en büyük avantajı istediğimiz mahalleri kapatabilmek, kapıları kontrol edebilmek ve giriş çıkışları izleyebilmek. Hangi kapıdan hangi personel geçmiş, hangi saatte geçmiş, bunları görebiliyoruz. CCTV ekranlarından arkadaşlar izliyorlar, hangi kapıdan kim girdi ekrandan yeri de görülüyor ve direkt müdahale edebiliyorlar.

Mesela teknik hacimlerde yaşadığımız bir sorunu anlatayım. Çalışanlarımızdan bir tanesi teknik odaya girmiş ve aklınca oradaki bir vanayı kapatmış. Bunun üzerine sistem arızaya geçti. İşte bunun cevabını, kim girmiş, saat kaçta girmiş, geçiş kontrol sistemi sayesinde bulduk. Sistemin en sevdiğim özelliği zaten bu.

EEC'yi tavsiye ediyoruz, zaten EEC en güvendiğimiz firma.

EEC'nin ürün ve hizmetlerini tavsiye ediyoruz ve zaten yeni projelerimiz için de hep iletişimdeyiz. EEC en güvendiğimiz firma. Ürünlerin kalitesi için 10 üzerinden 10, fiyat-kalite performansı için 9.5 veririm.

Ürünleri kullandıkça yeni özelliklerini öğreniyorum ve sanki bilmediğimiz daha çok özelliği varmış gibi de hissediyorum.

EEC'nin proje ekibi o kadar üst seviyede çalışıyor ki, biz daha ihtiyacımızı söyler söylemez sistemi hazır edip oluşturuyorlar. Ürünleri kullandıkça yeni özelliklerini öğreniyorum ve sanki bilmediğimiz daha çok özelliği varmış gibi de hissediyorum.

Her otelin beklentisi misafirlerinin güvenliği ve huzuru. Biz de hepsinin eşittirini EEC ile aldık.

Bizim otel olarak beklentimiz misafirlerimizin güvenliği ve huzuru. Bununla ilgili her şeyi yaşadık; burada ölüm de oldu, yaralanma da oldu, hırsızlık da oldu. Hepsinin eşittirini EEC ile aldık, bizim için karanlık bir bölge kalmadı.

Ekibiniz çözüm ortağı mantığında yaklaşıyor. Tahmin edemediğimiz durumları öngörüyor ve doğru yola yönlendiriyor.

Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, satış personelinin iletişimi ve yaklaşımından çok memnunum ve bir ağabey yakınlığında buluyorum. Söylediğim taleplere mutlaka yardımcı oluyor. Hatta takip ediyor, "Böyle bir şey istemiştin hala durum devam ediyor mu?" diye hatırlatıyor. Çözüm odaklı yaklaşıyor, aklımıza gelmeyen, öngöremediğimiz noktaları netleştiriyor. Bizi doğru yola sürüklüyor.

Teknik servis ile ilgili ise şöyle bir avantajımız var. Servise gelen arkadaş benim birçok personelimi de az çok bilinçlendirmiş, bilgi sahibi yapmış. Bir sorunumuz olduğunda güvenlik personelimizi telefonla yönlendirip olayı çözdürebiliyorsa bu bir başarıdır.

Yangın hem maddi hem hayati bir risk olduğu için, öyle göz ardı edilebilecek bir durum değil. O yüzden bakım anlaşması da yapıyoruz.

Çevremizdeki binalarda kaçak akım rölesi iptal edilip adresleme yapılmadan konulan duman dedektörleri yüzünden yaşanan ölümleri biliyoruz. Bu yüzden yangın algılama sistemi bizim için en önemli nokta. Mobilizasyon aşamasında yaptığımız ilk şey zaten yangın alarm sistemi oluşturmaktı. Biliyorsunuz ki, her şeyin önüne geçebiliyorsunuz ama yangının önüne ancak önceden haber alırsanız geçebiliyorsunuz. Su baskını olduğu zaman bir çözüm bulursunuz ama yangına iş işten geçtikten sonra müdahale etmek çok zor oluyor. Doğru tespit ve doğru zamanlama sizi çözüme götürüyor. O yüzden yangın, otel ve yüksek katlı binalar için en büyük ve en önemli tehlike. Yangın hem maddi hem hayati bir risk olduğu için, öyle göz ardı edilebilecek bir durum değil. O yüzden bakım anlaşmasını da yapıyoruz.

Bir dipnot düşeyim; EEC'yi sevmesem ve güvenmesem bu yoğunlukta görüşmeye vakit ayırmazdım. Benim buraya gelmek için yönetimden onay almam da sadece 3 saniye sürdü. Müdürüm hemen "EEC ise gidebilirsin." dedi.

Detaylı referans kitabımız için lütfen bize ulaşın

Bize Ulaşın