• Anasayfa
  • Blog
  • Tesisinizin Sınırlarında Gerçek Zamanlı Hareket Analizi

Blog

Tesisinizin Sınırlarında Gerçek Zamanlı Hareket Analizi

Geçiş Kontrol ve Video Gözetim Entegrasyon ve Tesis Yönetimi Haberler
Engin Özer
23 Temmuz 2019
Tesisinizin Sınırlarında Gerçek Zamanlı Hareket Analizi

Güvenlik tasarımlarında en çok dikkat ettiğimiz husus giriş ve çıkış aktivitelerinin takip edilmesidir. Tesisin dış sınır boylarından izinsiz girişleri gerçek zamanlı olarak takip etmek istiyorsanız size birçok seçenek sunabiliriz. Örneğin günümüzde en çok kullanılan yöntem video analiz özellikli kamera sistemleridir. Fakat tesis sınırlarınız birkaç kilometreyi geçiyorsa kamera, kayıt cihazı, lisans, direk, saha dolabı, switch, parafudr, sigorta, priz, patch panel, güç kaynakları ve daha birçok ekipman sayınız hızla artar. Ne kadar çok ekipman varsa yatırım maliyetiniz gibi işletme maliyetinizde artar.

Video İçerik Analiz Sistemleri »

Toplam Satınalma maliyetlerinizi azaltabilmek için özellikle uzun çit boylarına sahip tesislerde Fiber Optik kablo ile analiz yapan ürünleri kullanmanızı öneriyoruz. Bu kablolar çit boyu analizlerinde hem çitin üzerinde hem de çitin yanındaki toprak zeminlerde yüksek güven ile kullanılabilir. Aynı zamanda mevcut TCP/IP Networkünüz için kullandığınız çok damarlı F/O kablolarında 1 kılını bu sisteme bağlayarak bu kablodaki izinsiz müdahalelerin kablonun kaçıncı metresinde olduğunuzu eş zamanlı olarak görebilirsiniz.

Temelde sistem merkezde 1 adet akıllı sunucunuz ve buna bağlı analiz yapacağınız tüm güzergahları gezen 1 ya da 2 adet fiberoptik kablodan oluşur. Kablo akustik ya da titreşimle çalışan modelleri ile 110 Kilometre menzile kadar analizler yapabilir. 2 metre hassasiyete kadar çalışan modelleri vardır. İnsanı, hayvanı ya da aracı ayırt edebilir. Yapay zeka ile desteklenmektedir. Analizlerde çite dokunan, kesen, kaldıran, üstünden atlamaya çalışan, hareket eden her türlü objenin tam olarak kaç metre uzakta olduğunu gerçek zamanlı olarak takip eder.

Tüm alarm sistemlerinde olduğu gibi bu tip sistemlere bir doğrulama sisteminin eklenmesinde fayda bulunmaktadır. Bu acil durumlarda doğrulanmış bilgi ile hızlıca bölgeye intikal imkânı sağlayacaktır. Sistemde doğrulama için dual sensörlü hareketli kameraların kullanımını öneriyoruz. Bu tür kameralar sistemi bütünleyip operatörlerin hatalı alarmlar nedeni ile duyarsızlaşmalarının da önüne geçecektir. Günümüzde yüzlerce metre gece görüş menziline sahip bu tür kameralar ile çok daha ekonomik ve kararlı sistemleriniz olacaktır. Bu tür dual sensor kameralarda termal kamera tarafı her türlü hava koşulunda aktiviteleri gösterirken görünür kamera tarafı ise yüksek optik zoom özelliği ile objelerin biyometrik özelliklerini gösterecektir. Ayrıca uzun menzilli olması nedeni ile çok az sayıda kamera ile tüm güzergâh kontrol altına alınabilecektir.

Bu sistemler bilinen birçok marka ile muhtelif protokoller ile iletişim kurabilmektedir. Örneğin bir drone’a alarm olan yerin koordinatını verip hızlıca intikal etmesi ve haraket eden objenin naklen takibini yaptırabilirsiniz.