Oteller ve Turizm Tesisleri

The Landmark Bakü Kompleksi Teknik Müdürü, EEC'den övgüyle bahsetti

23 Kasım 2021
The Landmark Bakü Kompleksi Teknik Müdürü, EEC'den övgüyle bahsetti

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan The Landmark Kompleksi, toplamda 65.000 m2'lik ofis ve otel hizmeti veren 3 binadan oluşmaktadır. Kompleks çeşitli olanaklar sunmaktadır: ofis merkezi, otel, restoranlar, konferans merkezi, sağlıklı yaşam merkezi, açık ve kapalı havuz, ziyafet ve konser salonları, sinema salonu, dinlenme alanları, geniş otopark ve günün 24 saati kapalı devre bina güvenliği gibi. The Landmark, kesintisiz güç kaynağından son teknoloji iletişim sistemine kadar gelişmiş teknolojik özellikler sunar.

25 katlı olan 3. binanın Yangın Algılama ve Alarm ile Acil Anons ve Seslendirme Sistemlerinin kurulumunu EEC Entegre Bina Kontrol Sistemleri gerçekleştirmiştir. EEC aynı zamanda 1 ve 2. binaların sistemleri için de çalışmalarına başlamıştır.

Bakü'deki büyük komplekslerde ve otellerde EEC ile çalışıldığını duyduğumuz için EEC hakkında her zaman bir bilgimiz vardı.

EEC'yi daha önce İstanbul'da ve Bakü'de duymuştum ve dolaylı yoldan da olsa beraber çalışma fırsatımız olmuştu. Aynı zamanda Bakü'deki büyük komplekslerde ve otellerde EEC ile çalışıldığını duyduğumuz için EEC ile ilgili olumlu geri bildirimler almıştık.

Çalışacağımız firmayı seçerken mühendislik hizmetine çok önem verdik. EEC'den bu yönde hiçbir tereddütüm yoktu ve hiçbir problem yaşamadık.

Çalışacağımız firmayı seçerken en önem verdiğimiz konu mühendislik hizmetiydi. EEC ile çalışmaya başlamadan önce bu anlamda hiçbir tereddütüm yoktu ve sonrasında da bu kendini doğruladı. İlk aradığımız şey mühendislikse, ikinci sırada da ürünler geliyordu. Bütçemize uygun, kaliteli ürünler seçerken de EEC bizi yönlendirdi. Buraya dünyanın en iyi ekipmanını koysak bile çalıştığımız şirketten mühendislik olarak iyi destek alamadığımız sürece çok büyük problemler yaşayabilirdik. EEC'nin Azerbaycan'daki oluşumu, buradaki ekip arkadaşlarının durumu iyiydi ve birlikte başarılı bir projeye imza attık.

İstanbul'daki ekipten mühendislik desteği aldık ve projemizi tasarladık. Ürün tedariki konusunda bir sıkıntımız olmadı. Alternatif gerekince bize her zaman bir yol gösterdiler. Dediğim gibi başından beri iyi bir ekiple calistigimizi biliyorduk. EEC ile beraber iyi çalıştığımızı düşünüyorum.

Biz ne istediğimizi biliyorduk, EEC de ne yapacağını biliyordu.

Çalışan bir bina olduğumuz için sistemlerin kurulumu aşamasında EEC'yle birbirimize uyumlu şekilde çalıştık. Biz ne istediğimizi biliyorduk, EEC de ne yapacağını biliyordu. Teklif aşamasından beri direkt EEC ile çalıştığımız için ürün tedariki, sipariş ve teknik konularda geri dönüşlerde hiçbir sıkıntı yaşamadık. Herşey şeffaf başladı ve açık iletişimle devam etti.

Projemizde SIEMENS Yangın Algılama Sistemi ve G+M Acil Anons ve Seslendirme Sistemlerini tercih ettik. SIEMENS'in yedek parçalarının kolay bulunabilir olması seçimimizi etkileyen faktörlerden bir tanesiydi. Bence teknik olarak kararlı ve stabil çalışması da artısı. SIEMENS köklü bir marka, bilinirliği de yüksek. Ayrıca birinci binamızda daha önce SIEMENS kullanıldığı için tüm binalar aynı olsun istedik. Teknik servis ve destek alabileceğimiz birden fazla firma olması da bizim için tercih sebebi oldu.

G+M markasını daha önceden çok fazla bilmiyordum ama Bakü'deki referansları, üretiminin İsviçre'de olması, EN-54'e uyumu ve EEC'nin tavsiyesiyle tercih ettik. Şimdi iyi ki G+M'i kullanıyoruz diyoruz.
The Landmark'ta ofisler çok uluslu firmalar ve konsolosluklardan oluştuğu için acil anons sisteminin kararlı bir şekilde çalışması çok önemliydi. G+M'in bütün ürünlerinin sertifikalı ve onaylı olması tercih sebebi oldu. Esas maksadımız acil durumda tahliye edebilmek. Hem bizim hem firmaların kendi tatbikatları olumlu geçti, bu sisteme duyulan güveni artırdı, geri dönüşler de pozitif oldu. Teknik olarak tüm soru işaretlerini karşılayan bir sistemimiz var.

Şimdi biliyoruz ki binamız yangına karşı tam olarak korunuyor.

SIEMENS'in en faydalı bulduğum özelliği diğer binamızla ve diğer sistemlerle entegre olabilmesi ve grafik ara yüzünden tüm sistemleri ve tüm ekipmanımızı takip edebilmemiz. Bu bizim için çok önemliydi. SIEMENS ara yüzünün kullanımı kolay ve çok kullanışlı olduğunu söylemek isterim.
Binamız yangına karşı tam olarak korunuyor ve proje üzerinden bunu takip edebiliyoruz. Yeni sisteme geçmemizin hem kendimiz hem ofis müşterilerimiz açısından kesinlikle daha iyi olduğunu düşünüyoruz.

Benim gibi işletmelerden sorumlu kişilerin tek bir isteği vardır, en kaliteli ekipman ve teknik tasarıma sahip olmak. Bence EEC bunu en başarılı şekilde sağlayan şirketlerden bir tanesi.

EEC'yi %100 her zaman tavsiye edebilirim. Benim gibi işletmelerin yönetiminden sorumlu kişilerin tek bir isteği vardır, en kaliteli ekipman ve teknik tasarıma sahip olmak. Bu konuda bence EEC bunu en başarılı yapan şirketlerden bir tanesi. Öncelikle, Türkiye'nin en köklü şirketlerinden ve Azerbaycan'daki en iyi firmalardan biri. Ben Azerbaycan'daki çalışanlarınızı 7-8 yıldır tanıyorum. Çalıştığınız şirket ne kadar iyi olursa olsun, çalışan personelin devamlılığı, onların bu işi iyi biliyor olması ve size karşı olan yaklaşımları çok önemli. EEC her probleme çözüm odaklı yaklaştığı için ben mühendislik tarafında çok güveniyorum ve EEC'yi herkese tavsiye ederim.

Ürünlerin kalitesi 10 üzerinden 10'dur. Kullandıkça daha iyi öğreneceğiz ama gözle görülen kaliteli ürünler olmaları. Fiyat kalite performansı normal, ürünlerin özellikleri de halizhazırda beklentilerimizi %100 karşılıyor.

Yangın Algılama Sistemimiz herhangi bir yangın veya yangın başlangıcını bize hızlı bir şekilde iletiyor. Burada insan faktörünün etkisini minimuma indirmek birinci önceliğimiz. Yangın algılama sistemi binamızda olmazsa olmaz. Ben de bu binada ilk çalışmaya başladığım zaman mal sahibimizden ilk istediğim konu buydu. Daha güncel, daha teknolojik, daha işlevsel bir sistem istemiştik, bunu da onayladılar, biz de EEC'yle birlikte hızlı bir şekilde gerçekleştirdik.
Müşteri Deneyimi

Detaylı referans kitabımız için lütfen bize ulaşın

Bize Ulaşın