Blog

Video İzleme mi Video Doğrulama mı?

Geçiş Kontrol ve Video Gözetim
Engin Özer
20 Kasım 2018
Video İzleme mi Video Doğrulama mı?

703 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 112 Acil Çağrı Merkezi'ni asılsız ihbarla meşgul edenlere valiliklerce 250 lira idari ceza uygulanacak. Neden biliyor musunuz? Çağrıların %90'ı acil çağrı değil ve üçte biri tamamen alakasız çağrılar. Yani binlerce insan bu kadar önemli bir merkezi gereksiz yere bile bile meşgul ediyor!

Benzer şekilde Alarm Haber Alma Merkezlerine ya da tesislerin Komuta Kontrol Merkezlerine gelen çağrıların hatırı sayılır bir kısmı hatalı alarmlardan oluşuyor. Bir genelleme yapmak gerekirse; hatalı alarmların %35’i hatalı, yetersiz ya da bakımsız üründen kaynaklanıyor. Yüzde 15’i yanlış kurulumdan, %30’u eğitimsiz personelden ve geri kalanlarda tabiat koşulları ve insan hatalarından kaynaklanıyor. CCTV Sistemleri, Alarm Sistemleri, Yangın Alarm Sistemleri, Geçiş Kontrol Sistemleri vb. Zayıf Akım Sistemlerinde düzenli bakımları yapılmadıkça hatalı alarmların oranları hızla artmaktadır.

Yangın Alarm Sistemlerinde Hatalı Alarmlar En Kolay Nasıl Önlenir? »

Sektörde çok sayıda güvenlik şirketi var. Bir CCTV Sistemi istediğinizde size kamera ve kayıt cihazı vererek video güvenliği yapması ile yetinmeyiniz. Onlardan Video Doğrulama isteyiniz.

Özellikle Exproof alanlarda, çok yüksek ısıya maruz kalan yerlerde, yüksek sesli çalışma ortamlarında, insanların giremeyeceği galerilerde, kablo tavalarında vb. zor yerlerde muhtelif sensorlar ile alarmları yüksek doğruluk oranlarında yakalayabiliyoruz. Ama meydana gelen olaylarda alarmın doğruluğunu mutlak suretle kontrol etmek durumundayız. Can ve mal güvenliğine kasteden bu bölgelere girip doğrulama yapmak hem çok tehlikeli hem de fazla zaman gerektirir. Gelen alarmı hemen değerlendirmek istiyorsanız yada yüksek bütçeli bir söndürme sistemini faaliyete geçirmek üzere iseniz sistemin vereceği tampon sürede otomatik Video Doğrulama yaparak hatalı maliyetlerin önüne geçebilir, prosesinizin saatlerce durmasının önüne geçebilirsiniz.

Bir projede Kamera Sistemi olduğu için evinde güvenle uyuduğunu söyleyen bir kişi sabahleyin deposuna gittiğinde tüm mallarının çalındığını öğrendiğinde Video Gözetleme Sistemi yerine Video Doğrulama Sistemi alması gerektiğini acı bir tecrübe ile öğrenmiştir.

Basit CCTV Sistemleri hırsızlığın nasıl meydana geldiğiniz kanıtlamanızı sağlarken, Video Doğrulama özelliğine sahip CCTV Sistemleri size şu an bir soygun olduğunu haber verir. Sağlam bir video doğrulama imkânı, işletmeniz için mükemmel bir seçim olacaktır.