• Anasayfa
  • Blog
  • Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Hayri Kartopu Arma Elektropanç Dergisine EEC Blog'dan Bahsetti.

Blog

Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Hayri Kartopu Arma Elektropanç Dergisine EEC Blog'dan Bahsetti.

Haberler
26 Haziran 2018
Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Hayri Kartopu Arma Elektropanç Dergisine EEC Blog'dan Bahsetti.

EEC Entegre Bina Kontrol Sistemleri

Web sitenizde yer alan EEC Blog sayesinde, sizin sektörünüz ile ilgili hiç bilgisi olmayan insanlara bile detaylı olarak sistemleriniz hakkında bilgi veriyorsunuz. Bu blogta yer alan makaleleri bir kitapta toplamayı düşünüyor musunuz?

EEC olarak bilgi birikimimizi meslektaşlarımızla her platformda paylaşmaktan yıllardır hiçbir zaman geri durmadık. Sektörümüzü ve mesleğimizi ilgilendiren oda, dernek ve benzer kuruluşlarda etkinliklere katılarak veya etkinlik düzenleyerek, yönetim ve komisyonlarda yer alarak yıllardır sektörün ve mesleğimizin gelişmesine katkıda bulunmaya çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü sektörümüzün gelişmesinin bilinçli firmalarla olacağına inanıyoruz. Blogumuzda paylaştığımız bilgileri gereksinim duyulması halinde bir kitapta toplama fikri önümüzdeki yıllarda hayata geçirilebilir, neden olmasın?

DEİK Türkiye-Özbek iş konseyi başkanı görevini de sürdürüyorsunuz. Çalışmalarınızdan bahsedebilir misiniz lütfen bize?

Bilindiği üzere Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türk özel sektörünün dış ticaret, uluslararası yatırımlar, hizmetler, müteahhitlik ve lojistik başta olmak üzere, dış ekonomik ilişkilerini yürütme, yurt içi ve yurt dışında yatırım imkanlarını araştırma, Türkiye’nin ihracatını artırmaya katkı sağlama ve benzeri iş geliştirme çalışmalarını koordine etmekle görevlendirilmiş kurumudur. DEİK, kurucu kuruluşları, üyeleri ve iş konseyleri ile birlikte, Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası temsilcilerinin oluşturduğu gönüllü bir “iş diplomasisi” örgütüdür. Şirket olarak 10 yıldır DEİK Türk - Avrasya İş Konseyleri üyesiyiz ve ben de çalışmalarımı son 4 dönemdir Türkiye - Özbekistan iş konseyi içinde yürütüyorum ve son dönemde iş konseyinin başkanlığını üstlendim. 32 milyondan fazla nüfusa sahip Özbekistan; derin tarihi, stratejik konumu, kadim ve zengin medeniyeti, geniş iç pazarı ve yatırım potansiyeli ile Avrasya bölgesinin kilit ülkeleri arasında yer alıyor. Türkiye olarak, Özbekistan ile iş birliğinin bütün alanlarda geliştirilmesine büyük önem veriyoruz. Uzun yıllardır iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler olması gerekenin çok altındaydı. Son iki yıldır karşılıklı olarak iki ülkenin ekonomik iş birliği arzusu çerçevesinde ve iki ülkenin cumhurbaşkanları, hükümet üyeleri ve iş adamlarının güçlü isteği ve katılımı çerçevesinde DEİK olarak organize ettiğimiz iş formu ve toplantılarla iş birliğinin bütün alanlarda geliştirilmesi için çaba harcıyoruz.

Röportajın Tümünü AE Arma-Elektropanç web sitesinde okuyabilirsiniz »