• Anasayfa
  • Blog
  • Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Hayri Kartopu'nun AE Magazin'le Yaptığı Röportajdan Kısa Kısa

Blog

Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Hayri Kartopu'nun AE Magazin'le Yaptığı Röportajdan Kısa Kısa

Entegrasyon ve Tesis Yönetimi Haberler
06 Mart 2018
Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Hayri Kartopu'nun AE Magazin'le Yaptığı Röportajdan Kısa Kısa

EEC'nin kurduğu sistemler hakkında bizi aydınlatabilir misiniz?

EEC Entegre Bina Kontrol Sistemleri, yangın ve güvenlik sistemleri konusunda ithalat, mühendislik hizmetleri, satış ve satış sonrası hizmetlerini yürütüyor. EEC’nin hizmetlerini yangın algılama ve alarm sistemleri, CCTV ve video kontrol, geçiş kontrol, acil anons ve seslendirme, bina otomasyon ve yönetimi, ve üst düzey entegrasyon sistemleri alt başlıkları altında tüm elektronik güvenlik ve bina yönetim sistemleri olarak sıralayabiliriz. Özellikle büyük bina veya tesislerde, ihtiyaca yönelik çözümleri, deneyimli mühendislik kadromuz ve temsilcisi olduğumuz dünyada önde gelen firmaların ürünleri ile gerçekleştiriyoruz. Kısacası, EEC bir binada teknolojinin sunduğu her türlü güvenlik ve konfora yönelik elektronik kontrol ve otomasyon sistemlerini kuran ve bunları entegre eden bir firmadır. Bunları entegre ederken de maksimum faydayı müşterisine sunmaktadır.

Entegrasyon Nedir? »

Yaparken en çok mutluluk duyduğunuz projeleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz, bu projelerde hangi sistemleri kullandınız? Örnek proje referanslarınızdan da bahseder misiniz?

Sektörümüzde hep ilkleri uygulayan firma olmak bizi her zaman mutlu etmiştir. EEC’nin 35 yılı aşan iş yaşamında, bulunduğu sektördeki yeni teknolojileri aldığı projelerde başarı ile uygulamıştır. Örneğin 1990’lı yılların sonu 2000’li yılların başında zayıf akım sistemleri entegrasyonu ile ilgili çözümlerin ortaya çıkması ile birlikte bu çözümü gündemimize alarak ilk uygulamayı Tekfen Tower’da başarı ile gerçekleştirdik. Tekfen Tower’da 2000’li yılların başında kurulan sistemler binanın yangın ve güvenlik ihtiyacını kesintisiz olarak karşıladı ve halen karşılamaya devam etmektedir. Entegrasyon artık birçok projede talep edilmekte, örneğin yakın zamanda AE Arma-Elektropanç ile birlikte yaptığımız Socar Tower binasında en yeni teknolojilere sahip ürün ve sistemler ile başarılı bir şekilde uyguladık. Bu tür projelerin bizim en çok keyif aldığımız projeler olduğunu söyleyebilirim.

İş Merkezleri ve Plazalar için Komple Bina Çözümlerimiz »

Endüstriyel tesislerde kullandığınız duman algılama sistemleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz bize lütfen?

Referans listemize bakıldığı zaman en çok referansımızın endüstriyel tesisler alanında olduğu görülecektir. Bilindiği gibi, endüstriyel tesislerin devamlılığı için en büyük tehdit yangındır. EEC’nin en güçlü uzmanlık alanı da yangına en hızlı müdahale etmeyi ve en az hasarla atlatmayı sağlayan yangın algılama, duman tahliye ve ihtiyaca göre uygulanan yangınla mücadele sistemleri ile birlikte çalışan sistemleri tasarlaması ve uygulamasıdır. Buna örnek olarak Vestel Manisa tesislerini gösterebilirim. Vestel Manisa fabrikası 800 bin m² üzerinde bir kapalı alanda üretim yapan bir tesisidir. Bu tesiste kullanılan cihazlar ileri teknoloji yangın alarm ve duman kontrol sistemi olan Edwards ürünleri arasından seçilmiştir. Bunlar yüksek teknolojiye sahip, mikroişlemci kontrollü, algoritma tabanlı yani belli uzun süreçler sonunda elde edilmiş yangın algoritmalarıyla karar verme yetisine sahip algılama elemanlarını içermektedir. Bunun yanında bazı yüksek hacimlerdeki uygulama ve çözüm farklılıklarında ışın tipi duman detektörleri, bazı özel mahallerde ve bazı yüksek hacimlerde erken algılama sağlayabilmek için Hava Çekmeli Duman Dedektörleri tercih ve tesis edildi. Endüstriyel tesislerin zorlu işletme gereksinimlerini ve işletme sürekliliğinin önemini çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla 7/24 ayakta kalacak sistemler kurmakta deneyimliyiz.

Endüstriyel Tesisler için Komple Bina Çözümlerimiz »

Röportajın Tümünü AE Arma-Elektropanç web sitesinde okuyabilirsiniz »