Başarı Öyküleri

Evyap Tuzla Fabrikası, İstanbul

Evyap Tuzla Fabrikası, İstanbul

Evyap'ın 1927 yılında Erzurum'da sabun üretimiyle başlayan öyküsü; bugün kişisel temizlik, kişisel bakım ve hijyen ürünleri olmak üzere 3 farklı kategoride geniş bir ürün yelpazesiyle 100'ü aşkın ülkede devam etmektedir. Türkiye sabun ve kişisel bakım ürünleri ihracatının önemli bir kısmını gerçekleştiren Evyap, ilk 100 Türk sanayi şirketi arasında yer almaktadır. Şirketin, 350 milyon doları döviz bazında olmak üzere 1,2 milyar liralık cirosu bulunmaktadır. Türkiye ve yurtdışında toplam 2 bin 600 çalışanı bulunmaktadır.

Evyap'ın Sabun İşletmesi'nin bulunduğu 253.000 m²'lik açık alanda kurulu Ayazağa Fabrika Binaları, Tuzla'daki 285.000 m² alan üzerinde 22.000 m² kapalı alana sahip Tuzla Fabrika Binalarının yanına taşınmaya başlandı.

Evyap, 15 yılı aşkındır olduğu gibi, taşınma sürecinde de mevcut binalarının ve alana eklenen yeni binalarının güvenlik ihtiyaçları için EEC Entegre Bina Kontrol Sistemleri'ni tercih etti.

EEC'nin Rolü

Evyap, 2004 yılından bu yana EEC Entegre Bina Kontrol Sistemleri tarafından sunulan mühendislik çözümlerini tercih etmektedir. 2005 yılında Ayazağa Fabrikaları için kamera ve yangın güvenlik sistemlerinin kurulumu ile başlayan işbirliği süreci, 2010 yılı itibariyle Hijyen Fabrikası'nın kamera ve yangın güvenlik sistemleri kurulmasıyla sürdü. Yıllardır güvene dayalı süren profesyonel işbirliği, Ayazağa Fabrikaların Tuzla'ya taşınması sürecinde tekrar hız kazanmıştır. Sistemler, taşınma sürecinin zamana yayılması ve büyüyen tesislerin doğan ihtiyaçlarına göre getirilen eklentilerle sürekli güncellenip genişletilmektedir.

Bu süreçte; projelendirme, malzeme temini, mühendislik ve devreye alma hizmetleri EEC tarafından sağlandı. Evyap Tuzla tesislerinin IP CCTV ve yangın güvenlik sistemlerinin kurulumuna EEC tarafından devam edilmektedir. EEC projede EN54-14 Avrupa Standardına uygun çalışmaktadır.

Teknik Yaklaşım

Evyap Fabrikalarının tek bir yerde birleştirilmesiyle projenin toplam kapalı alanı 166.500 m²'lik bir bölgeye yayılmıştır.

Proje için endüstriyel tesislerde yaşanan algılama zorluklarını bertaraf edebilme özelliğiyle Xtralis firmasının üretimi VESDA ve genişlemeye uygun altyapısı ile programlama kolaylıkları sunan UTC firmasının üretimi olan Edwards EST3 üst düzey yangın algılama ürünleri kullanılarak yüksek performans sağlanmıştır.

Projenin bölgesel özelliklerine göre, ışın tipi duman dedektörü ve alev dedektörü gibi farklı özelliklerde ürünler kullanılmıştır. Alkol içerikli üretim bölümünde ani alev alma etkisi göz önünde bulundurularak exproof özellikte ışın tipi duman dedektörleri tercih edilmiştir. Projeye özgü olarak, tavan yüksekliği ve sahadaki yüksek risk düşünülerek algılama hassasiyeti yüksek VESDA aktif hava çekmeli duman dedektörleri kullanmıştır.

Kamera sistemlerinde ise, performans testlerinde gösterdiği başarı düzeyiyle müşteri tarafından beğeni kazanan Panasonic marka 160 adet kamera kullanılmıştır. Başlangıçta 50 kamera ile kurulan sistem, SeeTec yazılımının eklenen kameraları da destekleyebilme özelliğiyle giderek genişletilmektedir. En uzak noktalar bile tek bir merkezden izlenebilir bir sistemle donatılmıştır. Böylelikle mesafeden doğan güvenlik problemlerinin önüne geçilmiştir.

Ayrıca, fabrikada mevcut bulunan farklı markanın eski noktasal tip dedektör sistemleri de şuan EEC'nin sunduğu günümüz teknolojisine uygun yangın güvenlik sistemleri ile değiştirilmiştir. Bakım hizmetleri de yine EEC tarafından karşılanmaktadır.

Detaylı referans kitabımız için lütfen bize ulaşın

Bize Ulaşın