• Anasayfa
  • Blog
  • Yangın Alarm Sistemlerinde Hatalı Alarmlar En Kolay Nasıl Önlenir?

Blog

Yangın Alarm Sistemlerinde Hatalı Alarmlar En Kolay Nasıl Önlenir?

Yangın Güvenliği Can Güvenliği Geçiş Kontrol ve Video Gözetim Entegrasyon ve Tesis Yönetimi
Bilgitay Çelik
27 Şubat 2018
Yangın Alarm Sistemlerinde Hatalı Alarmlar En Kolay Nasıl Önlenir?

Yangın alarm sistemlerin bir numaralı düşmanı yanlış alarmlardır. Hatalı alarmlar çok sık tekrarlanırsa güvenlik görevlileri bir süre sonra sistemin verdiği her alarmı hatalı alarm kabul edip kontrol için olay yerine intikal etmeyecektir. Hatta bir süre sonra gelen ön alarm yoğunluğundan bunalıp sistemi devre dışı bile bırakabilirler. İşte bizim yangın alarm sistemlerinde karşılaşmak istediğimiz en kötü senaryo da budur. Çalıştığını düşündüğünüz ve kendinizi güvende hissettiğiniz ama aslında kapatılmış ve âtıl duruma alınmış bir sistem.

Bu gibi durumların önüne geçebilmenin en kolay ve maliyetsiz yöntemi göz teması ile yangın alarm doğrulama sağlayan yangın alarm ve güvenlik kamerası entegrasyonudur.

Var Olan Sistemimde CCTV ve Yangın Alarm Entegrasyonu Sağlayabilir miyim?

Gelişen teknolojileri ve her geçen gün daha rekabetçi hale gelmeleriyle güvenlik kameraları artık bir lüksten fazla zorunluluktur. Özellikle entegrasyon eğiliminin tek marka bütünlüğünden çıkıp farklı markalı sistemler arasında haberleşme yönünde ilerlemesi kullanıcılara büyük avantajlar sunmaktadır. Sahada dağınık şekilde bulunan kamera sistemini değiştirmeden sadece merkezi ekipmanı yenileyerek kamera ve yangın alarm sistemlerini entegre etmek mümkündür.

Kamera ve Yangın Alarm Entegrasyonu Hatalı Alarmların Nasıl Önüne Geçer?

Kamera ve yangın alarm entegrasyonu özellikle hatalı alarm veren noktalarda hayati faydalar sağlamaktadır. Hatalı alarm gelen noktalarda bulunan kameraları yangın algıma sistemiyle entegre edip senaryolarda belirlenen dedektörlerden gelen alarmlarda belirlenen kamera görüntülerini tam ekran olarak kullanıcının önüne getirmek mümkündür. Bu sayede kullanıcı yerinden kalkmadan alarm gelen ortamda gerçek bir yangın mı var yoksa buhar veya toz yüzünden yanlış alarm mı verildi anlayabilir. Bu alarm görüntülerini talep ettiğiniz telefonlarla paylaşmak da mümkündür. Böylelikle bir rüzgar santralinden bile alarm geldiğinde kullanıcı cep telefonuna düşen görüntünden alarm doğrulaması yapabilir ve gerekliyse ekipleri harekete geçirip söndürme sistemini başlatabilir.

En etkili algılama sensörlerinden birinin insan gözü olduğunu düşünürsek kamera ve yangın entegrasyonu yanlış alarmların bir numaralı çözümüdür.

CCTV ve Yangın Algılama Sistemleri Entegrasyonu »

Kurduğumuz Yangın Algılama ve Alarm Sistemleri »

Kurduğumuz CCTV ve Video Kontrol Sistemleri »