Basın Bültenleri

Bakü Olimpiyat Stadyumu EEC Sistemleriyle Korunuyor!

Azerbaycan başkentinde inşa edilen Bakü Olimpiyat Stadyumu’nun entegre güvenlik ve otomasyon sistemlerinin proje ve kurulumu, alanında uluslararası projelere imza atmış EEC tarafından gerçekleştirildi.

Yatırımı Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR tarafından yürütülen stadyumun Yangın Alarm, IP CCTV, Geçiş Kontrol ve Güvenlik, Seslendirme ve Acil Anons sistemleri EEC Entegre Bina Kontrol Sistemleri tarafından kuruldu. Bu sistemlerle birlikte diğer bina otomasyon, elektromekanik ve zayıf akım sistemlerinin tek bir yazılım platformundan izlenmesini ve kontrolünü sağlayan IBS Akıllı Bina Yönetim Sistemi tasarım ve uygulaması da EEC tarafından gerçekleştirildi.

Ana Stadyum, MEP Binası, Warm-Up Binası, Info Center, Otopark ve Sosyal Alanlar olmak üzere çok geniş bir alanı bulunan projenin IBS sistemi uygulamasında, Entelec Sky-Walker yazılımı tercih edildi. Yangın alarm sisteminde UTC Edwards, IP CCTV, geçiş kontrol ve güvenlik sistemlerinde UTC Lenel OnGuard, seslendirme ve acil anons sistemlerinde Bosch Praesidio ürünleri kullanıldı. Aydınlatma otomasyonu, bina ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme otomasyonu, enerji yönetimi ve dış cephe aydınlatma sistemleri de Entelec Sky-Walker IBS sistemine EEC tarafından entegre edildi. Entelec Sky-Walker’ın açık protokollü tüm üçüncü parti sistemlerle entegre edilebilir olması EEC’ye bu projede de büyük esneklik sağladı.

Yaklaşık maliyeti 640 Milyon Dolar olan 68.000 kişilik Bakü Olimpiyat Stadyumunun yapımı 24 ay gibi çok kısa bir sürede tamamlandı. Tasarım ve uygulama açısından “Fast Track” bir proje olan Bakü Olimpiyat Stadyumu projesinde ana müteahhit TEKFEN ve elektromekanik müteahhidi Anel Grup tarafından zayıf akım entegratörü olarak EEC’nin seçilmesi, projenin kısa sürede başarıyla tamamlanmasında katkı sağladı.

Projeyi EEC adına yürüten EEC Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Sağlam, olimpik stadyum inşaatlarında tasarım aşamasında proje ve uygulamaların ulusal ve uluslararası standartları tam olarak karşılamasının üst düzeyde önem taşıdığını belirtti. “UEFA, FIFA, IAAF ve IOC gibi uluslararası standartların karşılanması gereken bu projede, EEC’nin ulusal ve uluslararası yönetmelik ve kodlara hâkimiyeti ve benzer projelerde kanıtlanmış proje yönetimi yetkinliği, ihtiyaçların çok iyi analiz edilerek en uygun çözümlerin sunulmasını sağlamıştır” değerlendirmesinde bulundu. EEC’nin Bakü’deki yerleşik teknik ekipleri, Stadyumun açılışından hemen sonra gerçekleştirilen Bakü 2015 1. Avrupa Oyunları esnasında Stadyum operasyon ve güvenlik ekiplerine teknik danışmanlık sağlayarak oyunlar esnasında tüm sistemlerin hatasız ve tam verimle çalışmasına destek verdiler.

Daha fazla bilgi ve görseller için:

Duygu Saygı
EEC Entegre Bina Kontrol Sistemleri
Faks: 0212 320 1636
E-posta: doruk.aktoprak@eec.com.tr

EEC Hakkında
EEC Entegre Bina Kontrol Sistemleri, orta ve büyük ölçekli yapılarda yangın, güvenlik, geçiş kontrol, kapalı devre televizyon ve bina otomasyon sistemlerinin üst düzey entegrasyonunda deneyimli bir zayıf akım sistemleri firmasıdır. EEC, 30 yılı aşkın bir süredir tasarım, uygulama ve satış sonrası hizmetleriyle müşterilerine komple çözümler sunmaktadır.

Daha ayrıntılı bilgi için »