Rezidanslar, Konaklar, Yalılar

Sapphire Residence ile EEC deneyimini konuştuk

31 Mart 2020
Sapphire Residence ile EEC deneyimini konuştuk

EEC, yangın algılama sistemleri konusunun öncü kuruluşlarından birisiyle çalışmanın özgüvenini veriyor.

EEC bilinen bir marka ve sektörün öncü kuruluşlarından birisi olduğu için çalışmaya başlarken hiç tereddütümüz yoktu. Büyük ve en önemli projelerin çoğunda EEC’nin olduğunu biliyorduk. Farklı markalar da var biliyorsunuz fakat EEC’ye baktığınızda, yangın algılama sistemleri konusunun öncü kuruluşlarından birisiyle çalışmanın özgüvenini veriyor, dolayısıyla karar aşamasında sıkıntı yaşamadık.

EEC ile çok eskiden International Hospital projesinde yaklaşık üç sene süresince birlikte çalışmıştım. Son 11 aydır Sapphire Residence projesinde yine birlikte çalışıyoruz.

Buradaki yangın algılama sistemi sağlıklı şekilde işliyor, düzenli bakım çalışmalarını yapıyoruz. Basit aksaklıklar yaşasak bile kısa sürede çözülüyor, istediğimiz sürede servis alabiliyoruz.

Yangın Alarm Sistemlerinize Hangi Sıklıkta Bakım Yaptırmalısınız? »

Binamızda dedektörlerimiz algılama açısından çok verimliler. Bu konuda hızlı veri alıyoruz. Sistem iki yapılı olarak çalışıyor bu binada, AVM ve Residence olarak. Tabi ki bu nedenle bazı sıkıntılarımız oluyor. Biz harita olarak AVM’den veri alabiliyoruz. Bizim panelimize veriler, sadece adres olarak düştüğü için bazen aksaklık yaşayabiliyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Hatta bu konuda EEC’den destek alarak sorunumuzu çözeceğimizi düşünüyoruz.

Dedektörlerimizde marka güvenilirliği var, sisteme çok güveniyoruz.

Bahsettiğim gibi algılama bakımından dedektörlerimiz iyi. Buradan önce çok farklı başka bir projedeyken oradaki dedektörler sıfır olmasına rağmen basit bir tozda bile arızalanabiliyordu. Burada öyle değil. Sistem yaklaşık 11 sene önce kurulmuş, 11 senelik dedektörler var ve çok güzel algılıyorlar, hassasiyetleri çok iyi. Algılama hassasiyeti bizim için en önemli kısım, erken uyarı veriyor. Bu, bizim için birinci sırada.

Ayrıca faydalara baktığımızda, bu ürünün marka güvenilirliği var, sisteme çok güveniyoruz. Tabi ki gözle kontrolümüze de çok önem veriyoruz. Söndürme sistemlerimiz de çok iyi. Sulu söndürme sistemlerimiz var, gerektiğinde personelimizin müdahalesiyle tüple söndürme yani taşınabilir söndürme de kullanıyoruz. Fakat buna geçmeden önce tespit edebilmemiz için çok iyi bir algılama sistemimiz olması gerekiyor. Benim için en önemli faydası bu birinci konu. İkincisi bu sistemde neredeyse hiç arıza yaşamıyoruz. Arıza düşüklüğü ikinci sırada. Sadece dedektör arızası olabiliyor. Bunlar da genelde örneğin üst kattan su gelmesiyle dedektörün oksitlenmesi gibi dış faktörlerden kaynaklanabiliyor. Bodrum katta en ücra yerde 10 senedir duran dedektör rutubetten bozulabiliyor. Bunlar haricinde normal katlarda kullandıklarımızda sıkıntı yaşamıyoruz. Üçüncüsü ise bize bu güveni vermesi.

Kameralarla yangın sistemimizi entegre etmek işimizi kolaylaştıracak.

Bu binada yıllar önce sadece yangın algılama sistemi değil, bütün altyapıyı EEC kurmuş. Kamera sistemlerimiz, kartlı geçiş sistemlerimiz ve anons sistemlerimiz de dahil. Yaklaşık 11 senedir aynı kamera sistemi var ve ayakta duruyor fakat ömrünü doldurdu, değişme zamanı geldi. Artık herkes IP kameralara döndü, biz hala analog kameralarla devam ediyoruz. Sizin kameralarla yangın sistemini de birbirine entegre etmeyi planlıyoruz. Böylece işimiz biraz daha kolaylaşacak.  

CCTV ve Yangın Algılama Sistemleri Entegrasyonu Nasıl Çalışır? »

EEC’nin kurduğu anons sistemini de arada test ediyoruz. Dediğim gibi bu binayı kuran sizsiniz, bu zamana kadar süreçlerimizi sorunsuz geçiriyoruz.

Acil anonsu çok kullanmıyoruz, umarız da kullanmaya gerek olmaz. Acil anons sistemimizi aynı zamanda seslendirme için de kullanabiliyoruz. Acil anonsu biliyorsunuz, durum belli bir süreçten sonra bizim müdahale edemeyeceğimiz bir konuma geldiği zaman, otomatik olarak senaryo devreye giriyor. Türkçe ve İngilizce tahliye anonsu yapılıyor. Lounge katı, spor katı ve golf katı gibi sosyal katlarımızda da aktif olarak müzik yayını için kullanıyoruz.

Acil Anons Nedir? Genel Seslendirmeden Farkı Nedir? »

Satış ekipleriyle kısa sürede ağabey-kardeş gibi olduk.

Servis konusunda ise bize belli bir süre verildiğinde aynı sürede malzemeler geliyor. Biz uygulamayı yaptıktan sonra devreye alma işlemini ekipleriniz hemen gerçekleştiriyor, bu konuda bir sıkıntı yaşamıyoruz.

Satış ekiplerinizle iyi bir iletişimimiz var, kısa sürede ağabey-kardeş gibi olduk denilebilir, çok samimiler.

Yöneticilerinize direkt ulaşabildiğimiz için bir konuda sıkıntımız olduğunda yardımcı oluyorlar mutlaka. Erişim kolaylığı var, ekipleri yönlendiriyorlar ve kısa sürede çözüyoruz.

Teknik Servis hizmetinizden de memnunuz. Bakım esnasında bazı dedektörler problemli çıktı. Süreç zincirleme ilerledi ve yeni dedektörler sorunsuzca devreye alındı. Sistemi hızlıca normale döndürdük.

Yangın algılama sistemi bizim için çok önemli, bu nedenle bakım anlaşmalarına özen gösteriyoruz.

Bir residence ve Türkiye’nin en yüksek binalarından olan Sapphire için yangın algılama sistemi çok çok önemli. Bu bina dikey bir bina, dört tane tahliye merdiveni olmasına rağmen tahliyesinin zor olacağını düşündüğüm bir bina. 10 tane merdiven koymuş olsanız da burada yangını algılayıp çok kısa sürede çözmemiz gerekiyor. Yangına çok erken sürede müdahale edilmesi gererken bir bina. Senaryo devreye girdiğinde bildiğiniz üzere asansörler çalışmıyor, 52’inci kattan zemin kata kadar bir tahliye süreci var. Bunu inşallah hiç yaşamaz bu bina. Belki biz geçiciyiz ama bu bina hep var ve böyle bir riski var. Dikey bina olduğu için tahliyesi zor bir bina açıkçası. Bizim için yangın algılama sistemi çok önemli. Bu nedenle bakım anlaşmalarında bütçesi bizi zorlasa da buna özen gösteriyoruz.

Yüksek Binalarda Güvenlik Açısından Konfor ve Otomasyon »

Sistemin varlığı bize güven veriyor.

Sistemin varlığı bize güven veriyor. Çok örneğini gördük, sanırım geçtiğimiz yıl İngiltere’de bir residence’da bir olay oldu. Önlemler olsaydı, daha olay büyümeden ve o kadar cana zarar gelmeden çözülebilirdi. En önemlisi can kaybı, mal bir şekilde yerine konur ama denir ya “Kimsenin tırnağı bile kırılmasın” öyle olsun. Önlemimizi alalım. Hiçbir binada, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey olmasın ama bu sistemler var olsunlar. Çok önemli olduğunu görüyoruz.

Bu bina kalite üzerine kurulduğu ve en iyilerle çalışıldığı için EEC ile çalışıyoruz.

Genel olarak bu bina kalite üzerine kurulduğu için bu projede seçilen materyaller hep en kalitesinden seçilmiş. Yangın algılama sistemi de sizin en kaliteli olduğunuzu düşündüklerinden bu projeye seçilmiş. Burada yaklaşık bir yıldır çalışıyorum ve iyiler tercih edildiği için siz de onlardan birisi olmuşsunuz.

Fiyatlarınız piyasanın biraz üzerinde olmasına rağmen önceki söylediklerim ve kalitesi sebebiyle hizmet ve ürünlerinizi tavsiye ederiz.

Detaylı referans kitabımız için lütfen bize ulaşın

Bize Ulaşın